Amíg Orbán étkezik, addig Kunczéék nyelik a mérget

Amíg Orbán étkezik, addig Kunczéék nyelik a mérget

Ami az egyik embernek étel, a másiknak méreg – mondta egy indiai jezsuita pap, bizonyos Anthony de Mello. Mindez arról a méltatlan sajtópolémiáról jutott eszembe, ami a miniszterelnökségi menza kapcsán bontakozott ki. Hiába láthatta mindenki saját szemével, hogy – láss csodát – Orbán Viktor a hivatal dolgozóival együtt éppoly hétköznapi körülmények között étkezik a munkahelyén, mint más. Még akkor is, ha a menza menüjéről történetesen az ország egyik elsőszámú vendéglátója, a Gundel Étterem gondoskodik.

A nyílt pályázaton elnyert megbízásba beletartozik még a teljes catering tevékenység is a kormány várbéli új székhelyén, amivel együtt alakulhatnak ki a menza olyan árai, mint bármely más üzemi étkezdében. Van, ahol egy kicsit drágább, másutt valamivel olcsóbb. Például a kormányfő korábbi munkahelyén, a parlamentben – ahol szintén étkezhettek az ott dolgozók, az újságírók és más külsős vendégek – 770 forint a menü, az új helyen pedig 850 forintban kerül.

Ebből aztán olyan kommunikációs purparlé kerekedett, hogy igazat kell adni a jezsuita papnak: itt szintén méregkeverésről van szó, nem pedig étkezésről. Az ellenzék igazi ripacsként ezúttal a menzát ragadja meg, hogy mutogathassa magát általa, hogy lázítson, ám ez is mocsokká válik a kezében, ami szintén rájuk kenődik.  

A DK-s Gréczy Zsolt és a fetrengőverseny nyertese, Varju László például azonnal ételhordót ragadott, hogy sajtótájékoztató keretében megpróbáljon bejutni olcsó menüért a Miniszterelnökség menzájára. Szánalmas akciójukon a nyilvánosság csak röhögött.

Az ATV is a méreggel volt inkább elfoglalva. Több műsorában megpróbálta befeketíteni a Miniszterelnökséget, mindenekelőtt persze Orbán Viktort. Juhász Ferenc Gyurcsány egykori honvédelmi minisztere: „A Gundel szerepvállalása ciki, mert ez csorbítja az étterem vendéglátással kapcsolatos ethoszát.” Az nem zavarta, hogy erről a Gundelnek, a legfőbb érintettnek egészen más a véleménye. Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvívője: „Lelepleződik a rendszer akkor, amikor a miniszterelnök berendel el budapesti elit étteremtől egy szolgáltatást, nyomott áron. A miniszterelnök megteheti, hogy rábök egy cégre, hogy őt akarom nyomott áron felhozni a váramba.” Álmodik a nyomor? Barabást, aki valószínűleg magából indult ki, most sem zavarta, hogy mondandójából egy kukk sem igaz. Cseh Katalin, Momentum: „Orbán Viktor felköltözik a várba, itt urizál, közben azt mutatja, hogy ő mennyire kispolgári menüt eszik.” Orbán Viktor ugye miniszterelnök. Tetszik, nem tetszik, ez úri munka, végezheti nem akárki. Nem urizál se a parlamentben, se a Várban. A munkáját végzi s délben megebédel, mint minden más magyar ember.  

Hírdetés

Kuncze Gábor, egykori SZDSZ elnök, a legviccesebb ex-belügyminiszter, aki a 2006-os rendőrattak során véresre vert Révész Máriuszról csak „Révész Mártiriuszként” viccelődött. Most meg azzal: „Legjobb, amit a hallottam, hosszú sorok álltak a Gundel előtt, hajléktalanok mentek étkezni.” Ha-ha-ha. És itt van még szegény Herényi Károly, Gyurcsány legújabb kori táskahordozója, az MDF egykori képviselője. Rá gondolva Antall József biztosan forog a sírjában. Hogy ne múljon el nap anélkül, hogy ne rúgjon bele a kormányfőbe, elmondja: „Orbán Viktor rossz körülmények közül indult. Egy kis faluból, annak is széléről. Most pedig meg akarja mutatni, hogy én a Gundel kajáját eszem, mert az rang. Fennhéjázás.” Ostoba, hivatásos rágalmazó. Agyhalott.

Öröm az ürömben, hogy amíg Orbán Viktor étkezik, addig Kunczéék nyelik a mérget. Reméljük, még nagyon sokáig így lesz.

Horváth K. József – https://leander.blogstar.hu/

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »