Amíg Buzifalviék húzzák az időt, ismét egyre bátrabbak lesznek az ózdi kiilleszkedettek

Amíg Buzifalviék húzzák az időt, ismét egyre bátrabbak lesznek az ózdi kiilleszkedettek

Janiczak Dávid, Ózd polgármesterének közleménye:

A munkairányítók védelme érdekében gyorsítsa fel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az ózdi vizsgálatot!

Ma reggel telefonhívást kaptam egy ózdi közfoglalkoztatott munkairányítónktól, aki elmondta, hogy az egyik dolgozó megfenyegette és verekedést igyekezett kiprovokálni. Előzetesen több alkalommal fordult már elő, hogy ez a személy eldobta a szerszámokat, nem akart munkát végezni, határozottan ellenállt a feladatvégzésnek. A munkairányító felszólítására többször is fenyegetően reagált, de most csúcsosodott ki az eset, amikor már verekedést is akart kezdeményezni. A megfenyegetett munkairányító azonnal szólt a felettesének, majd engem is értesített az esetről. Biztosítottam róla, hogy mindenben mellette állok, és számíthat rám, bármi történjék is, azonnal szóljon, ha problémája van, segítek.

Arra kért, ha lehet, sürgessem meg a kamerák használatának elindítását, mert azok használatával elkerülhetővé válnának az ilyen esetek, máskülönben a helyzetet ismerve, idézem, „anarchia lesz”.

Hírdetés

Én pedig arra kérem a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, hogy a vizsgálatot gyorsítsa fel Ózd ügyében. Ahogy az élet azt bizonyította is, már több esetben történt fenyegetés, ne várjuk meg, hogy tettlegességig fajuljon! A munkairányítóknak biztonság kell munkájuk végzéséhez, a programban pedig tisztességes munkavégzésre van szükség az eredmények biztosításához. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kezdeti rend és fegyelem után – mivel érzik a munkások azt, hogy ezen rend és fegyelem figyelmen kívül hagyására biztatja őket a média, a szélsőségesen liberális pártok, és még a vizsgálat kimenetele is kérdéses – egyes területeken kezd ismét visszájára fordulni a munkamorál és a hozzáállás. Felhívom a figyelmet arra is, hogy egy jól működő programot sodor veszélybe az, amint egyes pártok, médiumok politikai célokra akarják felhasználni az ózdi sikereket.

Előzmény: Kamerákkal figyelt ózdi közmunkások – feldarabolással fenyegették, és meg akarták verni a cigányok a munkairányítót

"A magyar kultúrkörbe az ő társadalmuk életvitele nem tud beleilleni" – Janiczak Dávid cigányügyi vitája a helyi tévében

Ózdon járt a Népszabadság – és, bármilyen hihetetlen, semmi botrányosat nem találtak

Down-kóros gyerekével együtt tettek utcára egy asszonyt Ózdon, hazudta a TV2 – a Mancs és a TASZ is beszállt az ajvékba


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »