„Amiben szabály van, az játék”- Farkas Zoltán harcművész előadása Bátaszékről (videó)

„Amiben szabály van, az játék”- Farkas Zoltán harcművész előadása Bátaszékről (videó)

Farkas Zoltán combat lövész, három danos kyokushin karate mester és edző, taktikai közelharc oktató, a harc, a veszély pszichológiájáról, a személyes önvédelemről, lehetőségeinkről, a felkészülésről, a különböző technikák és irányzatok összehasonlításáról tartott előadást Bátaszéken. A HVIM által szervezett előadást meg is örökítették, így most mindenki megtekintheti az értékes gyakorlati tanácsokat.

Először az otthon, család védelméről, az ún. „Home Defence Training”-ről hallhattak az érdeklődők, amelynek során a lakások, házak biztonságossá tételét végzik el, és készítik fel technikailag és pszichésen a családot egy vészeseti forgatókönyv kidolgozásával.

Szóba kerültek a harcművészetek illetve a kifejezett önvédelmi edzések. Az előadó felhívta a figyelmet azokra a kulcsfontosságú kérdésekre, amiket fel kell tennünk magunkban, hogy vajon ténylegesen használható tudást kapunk–e azon az oktatáson, amit választottunk. Ahogy fogalmazott: „Amiben szabály van, az játék.”

Hírdetés

A számtalan példával, életből vett tapasztalattal tarkított előadás végén elmondta: már azzal is sokat segítettünk magunkon, ha csak fejben elkezdünk gondolkodni azon: „mit tennénk, ha..?”, elbeszélgetnénk a családdal: kinek mi lenne a feladata, ha esetlegesen egy betörés történik… Ha fejben eldöntjük: nem leszünk áldozatok!

(Szent Korona Rádió)


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »