Ami tényleg fájna Ukrajnának, és Putyin kész is a zsebébe nyúlni érte: az Északi Áramlat 2

Ami tényleg fájna Ukrajnának, és Putyin kész is a zsebébe nyúlni érte: az Északi Áramlat 2

Moszkva szükség esetén kész teljes egészében megfinanszírozni az Északi Áramlat 2 elnevezésű, az Oroszországot Németországgal összekötő gázvezeték építését. A szükség abban az esetben állhat fönn, ha az Egyesült Államok szankciókkal sújtaná a projektben részt vevő európai cégeket.

A lenta.ru orosz hírügynökség német lapértesülésekre hivatkozva írja azt, hogy Putyin a Merkel kancellárral rendezett augusztusi találkozón mondta azt, hogy a befektetett milliárdok biztosítják az orosz gázipari szektor pozícióinak megőrzését, ezért egy ilyen lépés racionális döntés lenne Moszkva részéről.

Washingtont az nyugtalanítja, hogy a vezeték megépülésével Ukrajna tranzitszerepe, egészen pontosan a gázszállításból származó bevételei jelentősen csökkennének, míg Oroszország erősödne az európai gázpiacon. Az Európai Unióban nincs egység ebben a kérdésben.

Hírdetés

Az orosz lap emlékeztet arra, hogy a gázvezeték építésének költsége 10 milliárd euró, az üzembe helyezés tervezett időpontja pedig 2019 negyedik negyedévében lesz. A vezeték kapacitása 55 milliárd köbméter évente.

(HVG nyomán)

Finnországban megkezdődött az Északi Áramlat 2 tengeri szakaszának lefektetése

Merkel kész együttműködni Putyinnal

Putyin megnyugtatta Merkelt: Ukrajna nem marad tranzit nélkül

Ukrajnának nagyon nem tetszik az Északi Áramlat-2 – érthető, hiszen nem tudják megcsapolni


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »