Ami nem hiányozhat egy gyerekszobából sem

Ami nem hiányozhat egy gyerekszobából sem

A gyerekszoba berendezése igazán kreatív feladat, amit örömmel végeznek a szülők, de bármilyen lelkesen is végzik, felmerülhet a kérdés, hogy sikerült-e minden fontos dolgot megvenni. Vannak alapfelszerelések, amik nem hiányozhatnak a kicsi szobájából. Minden babaszobában megtalálható a kiságy, a pelenkázó, szekrények és egy fotel, amiben kényelmesen szoptathat az anyuka. 

Ám ezeken kívül még számos kiegészítőre van szükség ahhoz, hogy valóban praktikus és barátságos legyen a szoba.

Babatextilek

A kiságy kiválasztása után az ágynemű kiválasztása is fontos lépés. A baba kezdetben alvással tölti a legtöbb időt, és a textillel folyamatosan érintkezik a bőre. A babatakarót is érdemes beszerezni még a kicsi születése előtt, hogy kész ágy várja a hazaérkezése után. Párnára még nem lesz szüksége az újszülöttnek, elegendő egy textilpelenkát a feje alá teríteni. A rácsvédő nagyon hasznos kiegészítője a kiságynak, mert ennek köszönhetően a baba a puha textillel érintkezik a kemény rácsok helyett. 

Nem hiányozhat az ágyból a hű kis társ sem, ami babakorától a kedvence a gyermeknek, a Peekabooshop.hu játékai között találsz bájos szundikendőket és játékokat, amikkel szívesen játszanak a kicsik.

A kiságy matracát a matracvédő huzattal óvhatjuk meg a különböző szennyeződésektől, érdemes beszerezni és a kezdetektől használni.

A kényelemért felelős kiegészítők

Hírdetés

A szoptatós párna nagyon hasznos kelléke a babaszobának, ami minden anyukának a segítségére lesz. A kifli alakú párna kialakítása megkönnyíti és kényelmesebbé teszi a szoptatást. A párna segíti, hogy a baba a megfelelő magasságban legyen, és tehermentesíti az édesanya karját, vállát. Így a szoptatás a baba és a mama számára is élmény lesz.

A pelenkázólap szintén egy olyan kellék, amit mindenképpen érdemes beszerezni, mert már az első perctől szükség lesz rá. Ajánlott több huzatot vásárolni hozzá, hiszen napi használatban lesz és sokszor lesz mosva. Egy pihe-puha pelenkázóhuzatra szívesen fognak ráfeküdni a babák, így a pelenkacsere is zökkenőmentesebb lesz.

A babafészeknek számos előnye van, mert a kialakítása az anyaméhben töltött időre emlékezteti a babákat. Az újszülött számára eleinte túl nagynak tűnhet a kiságy, ám a babafészek puha ölelésében biztonságban érzi magát.

Babaszobából izgalmas gyerekbirodalom?

Kinőtte a kiságyat a gyermek, feleslegessé vált a pelenkázó? Akkor ideje átrendezni és új elemekkel kiegészíteni a szobát. Nem hiányozhat egy kényelmes, puha, vastag játszószőnyeg, mert a földön ülve könnyen felfázhat a gyermek, ha belemerül a játékba.

A labdamedencével saját játszóházi hangulatot lehet kialakítani, hisz nincs olyan gyerek, aki ne vetné bele magát a kis labdákkal teli, puha falú medencébe.

Nincs is izgalmasabb mint sátrazni, amit a szoba sarkában is könnyedén megtehet a gyermek, az indián sátrat felállítva, jó idő esetén a teraszra vagy a kertbe is ki lehet tenni.

A játéktároló dobozok segítenek rendet tartani a szobában. A kényelmes puffok pedig a mesehallgatáskor nyújtanak kényelmes ülőhelyet.

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »