Ametiszt – Az ibolyaszínű csoda

Ismerkedjünk meg az egyik legsokoldalúbb hatásokkal rendelkező ásvánnyal, az ametiszttel. A fogyókúrától a józanságon át, az aura védelmén keresztül a lelki nyugalom erősítéséig bámulatosan sok előnyös tulajdonsággal rendelkezik.

Az ametiszt a kvarc ásvány ibolyaszínű változata. Mindig is az egyik legkedveltebb, ékszerként is használt kő volt, de nem csak igéző színe okán, hanem mert úgy tartották róla, hogy viselőjét megóvja a részegségtől. Az amethüsztosz szó jelentése: nem részegítő. A legértékesebbek a tiszta és sötétebb lila változatok.

Az ametiszt a tiszta gondolatok, az éberség, az értelem és a józan ítélőképesség köve. Asztrológiai megfeleltetései szerint a Kos, a Szűz, a Skorpió, a Nyilas a Vízöntő és a Halak köve, de az alábbiakban részletezett sokoldalúsága miatt szinte mindenkinek ajánlott.

Lássuk, hogyan hat az ametiszt a testre, a lélekre és a szellemre!

Fizikai hatásai

erősíti az immunrendszertáltalánosságban elősegíti a gyógyulástvitalizálja a szervezetetharmonizálja az anyagcserét: mind az alultápláltságon, mind a zsírszövetek eltüntetésén segíthetszabályozza a bélflórátméregtelenítcsökkenti a fájdalomérzetetjótékonyan hat: a fejfájásraaz agyalapi mirigyrea gyomorfekélyrea hasnyálmirigyre és a cukorbetegségrea pajzsmirigyrea légcsőre és a mandulákraa termékenységreaz epilepsziára és migrénrea görcsökrea hormonháztartásra: összehangolja a belső elválasztású mirigyeketaz ödémáraa színvakságra és a farkasvakságraa bőrproblémákraa vérszegénységreaz alvászavar esetén

 

 

Hírdetés

Spirituális szempontból a harmadik szem és a korona csakrához kapcsolódik, amiből kitűnik, hogy a spirituális fejlődés köve.

Spirituális-lelki hatásai

fokozza tisztánlátásterősíti a koncentrációs képességetsemlegesíti a negatív földsugárzások egy részétjavítja a memóriáterősíti az akaratotcsökkenti a bizonytalanság-érzetetnöveli az önállóságotfokozza az intuíciós érzékenységettámogatja az önbecsüléstsegít a felesleges szenvedélyek leküzdésébenerősíti a szeretetettámogat a félelmek és a szorongások leküzdésébensegít kiüríteni a felesleges és zavaró gondolatokatvéd a csábításokkal és a negatív energiákkal szembenerősíti és védi az aurátenyhíti a gyászt és a hiábavaló vágyakozásterősíti a lélek nyugalmát

Használhatjuk (test)ékszerként, marokkőként vagy akár amulettként is. Ne felejtsük el rendszeresen megtisztítani és felenergetizálni (energiával tölteni)!

Az ametisztből készült kristálykoponyák további különleges tulajdonságokkal rendelkeznek.

 

Jogi nyilatkozat: Cikkeinknek és bejegyzéseinknek nem áll szándékában orvosi tanáccsal szolgálni, diagnózist felállítani vagy gyógymódot javasolni. Az itt kifejezésre juttatott nézetek nem feltétlenül tükrözik a hírközlő médium álláspontját.

Akit jobban érdekel a téma, mindenképpen javaslom, hogy olvasson utána és tudjon meg többet róla.

Alkalmazása mindig csak saját felelősségre ajánlott. Használatáról kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Nem árt, ha az orvos szakirányú természetgyógyász is!

 

Boldog napot!

The post Ametiszt – Az ibolyaszínű csoda appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »