Amerikai zsoldosok jelentek meg a szíriai olajmezőkön (videók)

Amerikai zsoldosok jelentek meg a szíriai olajmezőkön (videók)

A Egyesült Államok által alkalmazott zsoldosok szabadon tevékenykednek Szíria olajban gazdag területein. A kurd ANHA News hírügynökség által készített videón láthatóak az egyik amerikai zsoldos cég (Private Military Contractor) alkalmazottai amint az amerikai hadsereg katonáival járőröznek az Al-Ramilan olajmezőn.

Az amerikai védelmi minisztérium már korábban elismerte az amerikai katonai magánvállalatok jelenlétét Szíriában. Az iráni Tasnim News információi szerint a republikánusokhoz közel álló Eric Prince korábbi ,,Blackwater,, nevű cégének utóda is megjelenne a szíriai olajmezőkön.

A szíriai Al-Ikhbariya híroldal által készített videón látható, ahogy a amerikai páncélozott harci járművek vonulnak be a szíriai Al-Ramilan olajmezőre, mely az ország észak-keleti részén lévő Haszaka kormányzóságban található.

Hírdetés

Az amerikai erők október eleji kivonulása után Donald Trump elnök mégis úgy döntött, hogy fognak amerikai csapatok állomásozni a szíriai olajmezők környékén, és ahogyan ő fogalmazott ,,megvédik az olajkutakat a terroristáktól,,. Az igazság azonban az, hogy ők hozták létre a Szíriában tevékenykedő terrorista csoportokat és a fegyveres konfliktus éveiben illegálisan kitermelték és eladták a szíriai nép olaját.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front, Al-Ikhbariya)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »