Amerikai zsoldosok gyilkoltak meg több politikai és egyházi vezetőt Jemenben

Amerikai zsoldosok gyilkoltak meg több politikai és egyházi vezetőt Jemenben

Elit amerikai veteránok, és hírszerzők több ezer dollárt kaptak az Egyesült Arab Emírségektől a célpontok kiiktatásáért.

Az amerikai top veteránokat és exhírszerzőket több, egymást követő bérgyilkosságra bérelték fel, a meggyilkolt egyházi és politikai vezetőkért pedig havi 25 ezer dollár ütötte a markukat.

A Spear Operations Group nevű csoport alapítója, Abraham Golan, egy Pittsburgh környékén élő magyar-izraeli zsoldos számolt be nemrég minderről. Golan azt mondta a Spearről:

„Én futtattam. Megcsináltuk. Az Egyesült Arab Emírségek koalíción belüli jóváhagyásával”.

Golan ezzel arra a szaúdiak által vezetett, kilenc országból álló koalícióra utalt, amely Jemenen belül vív proxy háborút (olyan háború, amikor a szemben álló hatalmak nem közvetlenül egymással harcolnak) Iránnal szemben.

Hírdetés

A zsoldos azt is elárulta, hogy a csapat egy volt CIA-tagból, a különleges erők egykori őrmesteréből és két volt Navy Seal-kommandósból állt.

A CIA ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott a BuzzFeednek, nincs tudomása a Spear-misszióról, a haditengerészet különleges hadműveleti parancsnoksága pedig nem volt hajlandó kommentálni az ügyet.

Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma pedig ezidáig nem válaszolt a Fox News kérdéseire.

Érdemes megjegyezni, hogy az eset a Nobel-békedíjas Obama alatt történt, és bár nincs arra bizonyíték, hogy az exelnöknek köze lenne a dologhoz, azt tudni kell, hogy a koalíciót az USA pénzzel és fegyverekkel támogatta. Így nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy az akció Obama áldásával zajlott.

Forrás: Figyelő, Kép: MTI


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »