Amerikai tankok és csapatok áramlanak Európába

Amerikai tankok és csapatok áramlanak Európába

DEFENSE NEWS

Az Európában állomásozó amerikai haderő értesítette a német szövetségi államokat, hogy nagy mennyiségben fognak nehéztüzérségi járműveket szállítani kelet-európai és baltikumi stratégiai helyekre az „Atlanti Eltökéltség Hadművelet” zászlója alatt.

Összesen 3300 katona érkezik a texasi Fort Hoodból és 2500 katonai berendezést hoznak magukkal az Atlanti-óceánon keresztül, amelyek már megérkeztek a belgiumi Antwerpen kikötőjébe.

Hírdetés

Ott készítik fel őket a szállításra Európán belül.  A hadsereg tisztjei elmondták, mindezt egy nagy hadgyakorlatként kezelik, mert ezzel segítik elő a logisztikai hozzáértés fok ozását, amire szükség lehet a kontinensen kirobbanó háború esetében.

Antwerpenből folyón szállítják a hadfelszerelést a németországi Mannheimbe és onnan vasúton a célpontokhoz. 87 Abrams tank és 140 Bradley harckocsi is a felszerelés része.

Mindez erőmutogatás lesz az oroszoknak címezve, mert az Egyesült Államok attól tart, hogy az orosz hadsereg a balti országokat is annektálni akarja, ahogyan azt a Krím félszigettel tette.

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »