Amerikai tábornok: Az F-22-es vadászrepülőgép alulmaradt az orosz gépekkel szemben Szíriában

Amerikai tábornok: Az F-22-es vadászrepülőgép alulmaradt az orosz gépekkel szemben Szíriában

A Military Watch nevű amerikai katonai magazin szerint az amerikai F-22-es vadász repülőgép elvesztette az előnyét az orosz vadászgépekkel szemben Szíriában miután Moszkva felbecsülhetetlen információkhoz jutott vele kapcsolatban.

Az üggyel kapcsolatban az amerikai légierő tábornoknője Veralinn Jamieson nyilatkozott, aki az Egyesült Államok légi erejénél (USAF) a felderítési és hírszerzési hivatal vezetője Washingtonban. Ő a következő kijelentést tette:

Szerinte az ellenfeleik figyelik őket és tanulmányozzák a harci eljárásaikat. A tábornok szerint az F-22-esek olyan területeken hajtottak végre műveleteket, melyek az orosz megfigyelőrendszerek teljes ellenőrzése alatt állnak. Éppen ezért ezek az ötödik generációs amerikai vadászgépek teljesen elveszítették fölényüket, a radaroktól való védettség tekintetében is. Oroszországnak pedig elég ideje volt arra, hogy adatokat gyűjtsön és ellenlépéseket tudjon tenni egy esetleges F-22-es géppel történő konfrontáció esetén.

Izrael pedig nemrég jelentette be, hogy első alkalommal használt F-35-ös harci repülőgépet Szíriában. És köztudott, hogy az F-22 és az F-35 is ötödik generációs repülőgépek.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Russia Today)

Hírdetés


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »