Amerikai szakvélemény: Szíria felett lőtték ki az orosz gépet

Az Egyesült Államok szerint szíriai légtérben érte találat a törökök által lelőtt orosz vadászgépet, miután az rövid időre behatolt a török légtérbe – mondta a Reuters hírügynökségnek egy amerikai kormányzati tisztségviselő, aki kérte, hogy mellőzzék nevének említését.

Magyar Menedék - Ubuntu

Az amerikai vélekedést a tisztségviselő szerint az orosz gép mozgásának hőérzékelős nyomonkövetésére, az abból leszűrt adatokra alapozzák.

Hírdetés

A törökök eredeti állítása szerint török, az oroszok szerint viszont szíriai légtérben lőtték le a törökök az orosz gépet.

A NATO-tag Törökország hangsúlyozta, hogy török részről többször figyelmeztették az orosz pilótát: gépe a török légtérben tartózkodik, az orosz gép azonban nem változtatott irányt.

Moszkvában ugyanakkor azt emelték ki, hogy a gépet szíriai légtérben lőtték le, és hogy a gép semmilyen formában nem jelentett veszélyt Törökországra nézve.

A név nélkül nyilatkozó washingtoni tisztségviselő szerint az orosz gép valóban behatolt egy rövid időre a török légtérbe, de ott nem érte találat, és már szíriai légtérben volt, amikor lelőtték.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »