Amerikai professzorok szerint azok a konzervatívok is rasszisták, akik négerekre szavaznak

Amerikai professzorok szerint azok a konzervatívok is rasszisták, akik négerekre szavaznak

„Egy fekete jelölt támogatása aligha zárja ki, hogy a szavazóknak rasszista nézeteik legyenek.”

Miután Winsome Sears lett Virginia első néger alkormányzója, a kritikai fajelméletet pedzegető szélsőbaloldaliaknak át kellett alakítaniuk narratívájukat.

Az ABC News által közzétett véleménycikkben Hakeem Jefferson, a Stanford Egyetem adjunktusa és Michael Tesler, a Kaliforniai Egyetem professzora arra a „megdöbbentő” következtetésre jutott, hogy a fehér konzervatívok csak akkor szavaznak fekete republikánus jelöltekre, ha az megfelel a pártpolitikai programjuknak.

„A republikánusok nagyobb valószínűséggel vallanak előítéletes nézeteket a kisebbségekről, mint a demokraták, így a Searshez hasonló fekete republikánusok gyakran különösen erős támogatást kapnak az egyébként feketeellenes nézeteket valló [fehér] amerikaiaktól” – olvasható a cikkben.

Hírdetés

A szerzőpáros azt is írja: „Ahhoz, hogy megértsük, hogy a faji előítéletekkel rendelkező amerikaiak miért hajlandók támogatni néhány fekete jelöltet, érdemes megvizsgálni, hogy miért ellenzik olyan erősen a fekete demokratákat.”

Mindketten megemlítették a korábbi elnökjelöltet, Ben Carlsont, azt állítva, hogy az ő támogatottsága a konzervatívok körében megint csak nem jelenti azt, hogy ezek az emberek nem rasszisták.

„Sok fehér GOP-szavazó esetében úgy tűnik, a feketeellenes nézetek nem állnak útjában annak, hogy egy fekete republikánust támogassanak” – állítják.

A rasszista kártyát úgy látszik, hogy semmivel sem lehet kiütni a kezükből.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »