Amerikai katonák tesztelik, hogy vonulnak majd Magyarországra

Megérkezett Csehország területére annak az amerikai katonai konvojnak az előőrse, amely Németországból Magyarországra tart egy katonai hadgyakorlatra. Csak azt nem tudni, ki hívta őket ide?

Megérkezett Csehország területére annak az amerikai katonai konvojnak az előőrse, amely Németországból Magyarországra tart egy katonai hadgyakorlatra.

Hírdetés

A cseh védelmi minisztérium közlése szerint a 11 katonai gépkocsiból és harckocsiból álló előőrs délelőtt tízkor Rozvadovnál lépte át a cseh államhatárt és a D5-ös, majd a D1-es autópályán a dél-morvaországi Vyskovba tart, ahol a helyi kaszárnyákban a katonák éjjeli szállását biztosították. A Brünnhöz közeli Vyskovba a tervek szerint este tízkor érkeznek meg az amerikai katonák.

Az előőrs miután kipróbálta az útvonalat pénteken és szombaton visszatér a németországi Vilseckben lévő amerikai támaszpontra, ahonnan a fő konvoj két részben vasárnap és hétfőn indul Csehországon és Szlovákián át Magyarországra a NATO Brave Warrior 2015 elnevezésű hadgyakorlatára.

Cseh közlések szerint a következő napokban mintegy 550 amerikai katona és 150 katonai gépkocsi, illetve harckocsi vonul át Csehországon. A konvojban több Stryker típusú lövészszállító harcjármű is lesz.

A amerikai hadsereg konvojai legutóbb idén márciusban vonultak át több kelet-európai ország, köztük Csehország területén, a NATO keleti tagállamainak védelme iránti amerikai elkötelezettséget demonstrálva.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »