Amerikai katonák is harcoltak Kurszkban – videó

Amerikai katonák is harcoltak Kurszkban – videó

2024. 10. 15.

Bizonyítékokat találtak az amerikai hadsereg közvetlen részvételére a Kurszk régióban zajló csatákban. Kiderült, hogy nyolc ember volt benne, akik aktív amerikai katonák voltak.

Erről hétfőn, október 14-én számolt be a „Különleges erők arkangyala” Telegram-csatorna. Hangsúlyozzák, hogy nem zsoldosokról, hanem rendes amerikai katonai személyzetről van szó – írta az eadaily.com.

Ennek a ténynek a megerősítése a minap a Kurszki terület Glushkovszkij körzetében történt, ahol katonáink megsemmisítettek egy Stryker gyalogsági harcjárművet.

Kiderült, hogy nyolc ember volt benne, akik aktív amerikai katonák voltak. Egyikük sem élte túl – mindannyian halálra égtek a partraszállásban.

Érdekes módon az egyik halott beszámolóját a közösségi médiában találták meg. Brandon Sanchezről van szó, aki 2013-ban csatlakozott az amerikai hadsereghez szakácsként.

Hírdetés

„És ahogy teltek az évek, úgy tűnik, Sanchez úgy döntött, hogy segít az ukrán nacionalistáknak a harctéren, de most ugyanolyan sorsra jutott, mint a legtöbb külföldi kalandor” – olvasható az anyagban.

A BMP átkutatása során műszaki dokumentációt találtak, valamint a legénység intézkedési tervét a harci műveletek során felmerülő különböző esetekre. Különböző kódokat is találtak, amelyekkel egy-egy incidenst jelenteni lehetett a feletteseknek.

A szerzők megjegyzik, hogy ez az első alkalom, hogy az amerikai hadsereg rendes katonai személyzetét találták meg az érintkezési vonalban. Bár a kurszki térségben már többször is zsoldosokat fogtak el harcosaink.

Mint ismeretes, korábban a Verhovna Rada elfogadott egy törvényt, amely lehetővé teszi, hogy külföldiek töltsenek be tiszti pozíciókat az AFU-ban, mivel nincs elég saját tiszt a hadsereg létszámának növeléséhez.

Korábban az EADaily arról számolt be, hogy az ukrajnai különleges katonai művelet (SMO) zónájában az orosz hadsereg megölte az ismert amerikai zsoldost, Nick Duckworth-ot.

Magyar Hírlap

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »