Amerikai helikopterekről látják el az Iszlám Állam terroristáit utánpótlással Irakban

Amerikai helikopterekről látják el az Iszlám Állam terroristáit utánpótlással Irakban

Az iraki média forrásai szerint az amerikai hadsereg helikopterei élelmiszert és gyógyszereket dobnak le az Iszlám Állam terroristái számára akik Anbar kormányzóság sivatagos vidékein rejtőzködnek.

Qusai Anbari az iraki kormány mellett álló Badr milícia vezetője kijelentette, hogy a z Anbar sivatagos vidékén rejtőzködő terroristákat az Egyesült Államok repülőgépeiről látják el utánpótlással , mely területeket csupán az amerikaiak képesek elérni.

,,A helyi beduin családok akik a sivatagban élnek látták amint az amerikai helikopterek élelmiszer és gyógyszer csomagokat dobtak le a terroristák számára, akik a sivatag nyugati részén rejtőzködnek.,,

Anbari azt is elmondta, hogy a sivatagban a terroristák máshonnan nem is tudnak élelmiszert beszerezni, hiszen nem tudnak nagy távolságokat megtenni a területen.

Ez azonban már nem az első este, hogy az Egyesült Államok utánpótlást juttatnak el a terroristák számára. Az amerikaiak ugyanis együttműködnek más országokkal akik szintén élelmiszerrel és gyógyszerekkel látják el az Iszlám Állam harcosait. Az amerikaiak a terrorizmust támogatják miközben az irakiak azért küzdenek, hogy megtisztítsák az országukat a terrorista bűnözőktől Salaheddin, Falujja, Mosul és Diyala egyes részein.

Hírdetés

Az iraki fél azt is jelezte, hogy amerikai repülőgépek kimenekítették az Iszlám Állam vezetőit a frontvonalakról és máshová szállították őket.

Az Egyesült Államok azonban Szíriában is ezt a politikát folytatja a koalíciós partnereivel együtt. Az amerikai vadászgépek folyamatosan a szíriai hadsereg állásait támadták azért, hogy így segítsék az Iszlám Állam és a Nusra Front terroristáit az országban.

Az egyik legjelentősebb incidens még 2016 szeptemberében történt amikor az amerikai vadászgépek több mint egy órán át keresztül bombázták a szíriai hadsereg állásait, akik a Thardeh hegységben állomásoztak és Deir Ezzor városát védték a terroristáktól. Ezért az akcióért azonban a Pentagon később bocsánatot kért, azonban a támadás során 90 szíriai katona meghalt és 110 megsebesült. Azonban a terroristáknak sikerült elfoglalni a kulcsfontosságú magaslatot a szíriai hadseregtől.

A korábbi amerikai külügyminiszter John Kerry többször is tárgyalt terrorista csoportok vezetőivel és teljesen nyilvánvalóvá tette, hogy az Egyesült Államok kormánya az Iszlám Államot használta fel arra, hogy nyomást gyakoroljon a szíriai kormányra és Szíriában ,,rendszerváltást,, érjenek el. Vagyis Amerika így szerette volna megvalósítani azt, hogy Szíriában is egy olyan amerikai bábkormány jöjjön létre mint annak idején Afganisztánban.

Orientalista.hu – Al-Isfahani


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »