Amerikai helikopterekkel hurcoltak el egy szíriai civilt az otthonából

Amerikai helikopterekkel hurcoltak el egy szíriai civilt az otthonából

A SANA szíriai állami hírügynökség információi szerint a Washington által irányított nemzetközi katonai koalíció továbbra is folytatja a szíriai állampolgárok elrablását azokon a területeken, melyek a kurd ,,Szíriai Demokratikus Erők,, (SDF) ellenőrzése alatt állnak.

A legutóbb említett esetben is a Deir Ezzor kormányzóságban lévő Al-Shuhail településről raboltak el egy szíriai állampolgárt.

Az amerikaiak által irányított katonai koalíció helikopterei szálltak le Al-Shuhail faluba, melyet az SDF erői körülzártak, majd pedig elraboltak egy helyi lakost az otthonából, akit ismeretlen helyre vittek magukkal.

Hírdetés

A helyi lakosok beszámolói szerint korán reggel az amerikai helikopterek hangjára ébredtek, majd pedig lövéseket hallottak a falut bekerítő SDF alakulatok állásai felől. Ez pedig komoly félelmet keltett a helyi lakosság körében, főleg a nők és gyermekek körében.

Éppen ezért Deir Ezzor kormányzóság több településén is tiltakoztak a lakosok az amerikai és a kurd erők viselkedése miatt. A helyi lakosság az amerikai és a kurd erők azonnali távozását követeli a kormányzóság területéről.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Shrouro.com)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »