Amerikai helikopter vett célba egy orosz gép Szíriában

Amerikai helikopter vett célba egy orosz gép Szíriában

Egy orosz MI-35M harci helikopter célba vett egy amerikai AH-64 Apache helikoptert Északkelet-Szíriában.

December 18-án a Telegram nevű közösségi médiafelületen, a Military Informant oldal közzétett egy képet, amely egy MI-35M harci helikopter tűzvezető rendszere kijelzőjét mutatja, amely célba vett egy amerikai AH-64 Apache helikoptert.

A fotó egy mostanában történt incidens alkalmával készült, amikor az orosz és amerikai erők kerültek egymással szembe Északkelet-Szíriában, ahol mindkét fél rendszeresen végez légi járőrözést.

Oroszország számos MI-35M harci és MI-8AMTSh felfegyverzett szállító helikoptert telepített Szíriába. Az Orosz Fegyveres Erők a kurd vezetésű “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) milíciái és a megszálló Török Hadsereg közötti fegyverszünetet felügyelik.

Hírdetés

Ebben az évben sok veszélyes találkozás történt az Orosz Katonai Rendészet és megszálló amerikai csapatok között Haszakah tartomány északi részén. Az amerikaiak megpróbálják tevékenyen akadályozni az Orosz Fegyveres Erők szabad mozgását Északkelet-Szíriában. Ennek ellenére az orosz egységek teljesítik a feladataikat és fokozatosan kiterjesztik jelenlétüket a térségben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: A “South Front” katonapolitikai honlap

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »