Amerikai gyerektáborba készültek, de vén nudistákat kellett kiszolgálniuk a magyar egyetemistáknak

12 magyar egyetemista vállalt munkát egy pennsylvaniai gyerektáborban, hogy megismerhessék a kultúrát, és nyelvet tanuljanak. A dolog azonban nem úgy sült el, mint várták.

– Nem egy gyerektáborba csöppentünk, hanem nudista táborozók közé. Nem csak nudisták, naturisták is voltak: azaz nem csak meztelen strandolásról szólt a történet, mert az ilyen felfogású emberek mindent pucéran csinálnak. Úgy esznek, isznak, sportolnak. Amikor étkeztek nekünk kellett ki­szolgálnunk őket. Nagyon kellemetlen volt. Főleg a velünk lévő fiatal lányoknak, akik igencsak szégyellték magukat az idősebb férfiak látványa miatt – mesélte a Borsnak egyikük.

A fiatalok kérték, hogy nevüket ne említse a lap, mivel szeptemberig még a táborban dolgoznak.

Elmondásuk szerint körülbelül egy ötvenfős, főleg idősebbekből álló nudista és naturista csoportot kellett egy hétig kiszolgálniuk. Egy magyar szervezeten keresztül vállaltak nyári munkát. – Nem szóltak a nudista dolog miatt, ha előre tudjuk, akkor másik táborba megyünk. A szintén velünk dolgozó lengyeleknek szóltak – teszi hozzá a magyar diák.

Hírdetés

Egy hét után már valóban gyerekek érkeztek a táborba, de ezenkívül is maradt panasza a fiataloknak. Nehezményezik, hogy nem a megállapodás szerint kaptak eddig szabadnapot: három hete vannak kint, és még nem volt teljes szabadnapjuk.

Az egyetemisták felkeresték Rónai Péter amerikai magyar ügyvédet, aki már számos kártérítési pert – többek közt a philadelphiai kacsahajó, vagy a Costa Concordia magyar áldozatainak ügyét – vitt sikerre. A sztárügyvéd képviseli a philadelphiai vonatbaleset áldozatait is.

– Nemrég vállaltam el az ügyet, egyelőre nem sokat tudok mondani. Annyi biztos, hogy az egyetemisták az őket ért sérelmekért akár egymillió dolláros – kb. 270 millió forint – kártérítésre is számíthatnak – nyilatkozta a Borsnak Rónai.

(Borsonline nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »