Amerikai gépek bombázták Aleppót

A Russia Today szerint két amerikai A-10 Thunderbolt II csatarepülő bombázta szerdán az ostrom alatt lévő Aleppó városát, állítja az Orosz Védelmi Minisztérium. Moszkva ennek az akciónak tulajdonítja a polgári áldozatok kiugró számát, amiért a nyugati hatalmak az oroszokat igyekeznek felelőssé tenni.

A harci cselekményre akkor került sor, amikor a hivatalos orosz álláspont szerint a város fölött nem történetek orosz légi bevetések, ám a Pentagon mégis azzal vádolta Oroszországot, hogy lebombázott két civil kórházat.

Hírdetés

Igor Konashenkov minisztériumi szóvivő így nyilatkozott a kérdésben: „Tegnap, moszkvai idő szerint 13:55-kor, Törökország felől két amerikai vadászgép hatolt be Szíria légterébe, majd légicsapásokat intéztek aleppói célpontok ellen.” Ezt követően érkeztek a Pentagon szóvivőjének vádjai.

„A tegnapi nap folyamán nem történtek orosz légicsapások Aleppó területén. A legközelebbi ilyen támadást 20 kilométere a várostól hajtottuk végre” – nyilatkozta Konashenkov.

Hozzátette, az orosz szakértőknek még nem volt ideje tüzetesebben kivizsgálni, milyen célpontokat – szám szerint kilencet – támadott az amerikai légierő, de hamarosan elemezni fogják a rendelkezésre álló adatokat.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »