Amerikai fegyverekkel lövik ki a török tankokat

Amerikai fegyverekkel lövik ki a török tankokat

Heves harcok dúlnak az észak-szíriai Aleppó környékén a szír kormányerők és a lázadók között. Közben a Szíriába behatoló török erők is komoly veszteségeket szenvednek az Iszlám Állam fegyvereseitől.

Magabiztosságból nincs hiány a török kormány részéről. Nurettin Canikli miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy a török páncélosok az Iszlám Állam ellen harcolva mélyebben is benyomulnak a szíriai területekre. A politikus szerint elérhető közelségbe került az Iszlám Állam fővárosa, Rakka is, amelyet az amerikaiakkal együttműködve ostromolhatnak majd.

De hogy mire számíthatnak az Iszlám Állam területén a törökök, arról a dzsihadisták tartottak bemutatót. Az Iszlám Állam hírügynöksége videójának tanúsága szerint a dzsihadisták két török tankot is kilőttek, feltehetőleg azokkal az amerikai páncéltörő rakétákkal, amelyeket a Washington által támogatott lázadóktól szerezhettek be.

Hírdetés

A törökök közben harcolnak a kurdokkal is, Aleppónál pedig folytatódik a szír kormányerők és a lázadók küzdelme. Aszad elnök katonái tankokat vetnek be a szűk sikátorokban, és házról házra harcolnak a lázadókkal. A lázadók bejelentése szerint a kormányerők helikopterekről hordóbombákat vetettek be, amit a szír kormány tagad.

Aleppóban valaha négymillióan laktak. A romok között rejtőzködő civilek számát jelenleg negyedmillióra becsülik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »