Amerikai és izraeli halálbrigádok gyilkolnak Jemenben

Amerikai és izraeli halálbrigádok gyilkolnak Jemenben

Szaúd Arábia az Egyesült Arab Emirátusok által felbérelt amerikai és izraeli halálbrigádokat alkalmaz gyilkosságokra Jemenben.

Az uprising.today híroldal forrásai szerint a szaúdiak az Egyesült Arab Emirátusok megszálló erői által felbérelt zsoldosokat használják fel különböző személyek meggyilkolására a jemeni Mahrah kormányzóságban.

Szaúd Arábia ugyanis zokon vette, hogy a kormányzóságban lévő jemeni politikusok és helyi vezetők ellenállása miatt nem tudja megépíteni a területükön áthaladó olajvezetéket, mely az Arab tenger felé juttatná el a szaúdi olajat.

A Yemen Press Agency szerint Szaúd Arábia terve az, hogy végezzen a különböző jemeni vezetőkkel akik a kormányzóságban a tüntetéseket szervezik a szaúdi katonai jelenlét ellen.

Hírdetés

.

Ugyanebből a forrásból származó hírek szerint a szaúdiak ehhez az Egyesült Arab Emirátusok által felbérelt zsoldosokat használják fel. Az Emirátusok ugyanis már a jemeni konfliktus kezdete óta külföldi zsoldosokat használ fel a különböző jemeni ellenállási vezetők meggyilkolására.

Az Emirátusok erre a célra egy külön, külföldi zsoldosokból álló kivégző osztaggal rendelkezik, akik az amerikai sajtó szerint is több száz likvidálást hajtottak végre Jemenben. Még októberben a BuzzFeed News nevű oldal videókat és egyéb bizonyítékokat hozott nyilvánosságra arról, hogy az Egyesült Arab Emirátusok zsoldos csapatokat toboroz, ráadásul olyanokat akik merényletekre specializálódtak. Az oldal értesülései szerint ezek a csoportok eddig már több mint 200 imámot és egyéb jemeni politikai személyiséget gyilkoltak meg Jemen déli részén.

Az Emirátusok hadserege erre a célra az amerikai Spear Operation Group nevű zsoldos céggel kötött szerződést, mely amerikai és izraeli kivégző osztagokat alkalmaz az ilyen jellegű merényletek kivitelezésére. Ezeket az egységeket elsősorban Aden kormányzóságban és más déli jemeni kormányzóságok területén vetik be. Az Emirátusok szerepéről a különböző gyilkosságokat kapcsolatban már a sajtón kívül több emberi jogi szervezet, köztük az Amnesty International is beszámolt.

Orientalista.hu – Al-Isfahani


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »