Amerika nem fogad be egy menekültet se, de legalább mi is idegengyűlölők vagyunk

Tegnap két dolgot tudhattunk meg Amerikából: az Egyesült Államok egyetlen menekültet sem hajlandó befogadni – Magyarország pedig idegengyűlölő.

„Magyarország xenofób válasza” címmel írt cikket a New York Times-ba Eleni Tsakopoulos Kounalakis volt budapesti amerikai nagykövet. Az ingatlanügynök diplomata szerint a magyar kormány „fogságba vetette és zaklatta” a menekülteket, ami aggasztó. Szépen részletesen elmagyarázza, hogyan számolták fel a demokráciát „fénysebességgel” Orbánék, majd sorra veszi az eddigi intézkedéseket migráns-ügyben.
 
A remek diplomata megcsillogtatja a nemzetközi jogban való jártasságát is. A dublini rendelet és a schengeni egyezmény által Magyarországra rótt kötelezettségek sűrű hálóját egy igazi intellektuális huszárvágással oldja fel:

„Orbán az uniós szabályok mögé bújuk, amelyek előírják, hogy a menekülteket ott kell regisztrálni, ahol az EU-ba beléptek”

Ennél többet felesleges is megosztani az egyszeri amerikai olvasóval, a reggeli ham and eggs mellé ennyi is elég. Pláne, ha olyan sasszemű szakértő vezeti be az embert a fasiszta magyar politika rejtelmeibe, mint Tsakopoulos Kounalakis asszony. Aki simán átlát a szitán, és kerek perec megmondja: Orbán csak azért szívózott a szegény menekültekkel mert nem akarja őket beengedni nem, hogy Magyarországra, de még Európába sem. „Ha nem megy szögesdróttal, majd megy megfélemlítéssel” – leplezi le a magyar kormányt az ex-nagykövet. A végére pedig naná, hogy előkerül a bullshit generátorból a holocaust is, gondosan emlékeztetve a publikumot, hogy mégis csak egy szemét náci országgal állnak szemben.

Never walk alone

Hírdetés

Még jó, hogy van Orbánnak egy olyan politikus társa a nagyvilágban, aki szintén ugyanilyen határozottan utasítja el a migránsok befogadását. Barack Obama szóvivője, Josh Earnest pénteken a magyar kormányfőnél is jóval radikálisabb véleményt fogalmazott meg, amikor azt mondta:„Amerika elismeri, hogy ez a humanitárius krízis megterheli Európát, de

az amerikai kormányzat nem tervezi, hogy menekülteket fogadna be az észak-afrikai és közel-keleti migránshullámból, amely Európa felé tart.”

Stewart Patrick, a Külkapcsolatok Tanácsának szakértője ezt még azzal a veretes megállapítással is megfejelte, hogy

  „a kialakult migrációs válság nagyobbrészt Európa felelőssége.”

Lehet, hogy xenofób prosztók vagyunk, mi magyarok – de jó érzés tudni, hogy a világ legerősebb nagyhatalma 100%-osan osztja kirekesztő, szélsőséges elveinket. Persze, ők legalább nem építenek falat, és nem terhelik múltjukat népirtások. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »