Amerika kirekeszti a “barbár népeket”, Ne tanuljanak a “fejlett nyugaton”

Amerika kirekeszti a “barbár népeket”, Ne tanuljanak a “fejlett nyugaton”

Az amerikai University of Massachusetts megtiltotta, hogy az Egyesült Államokba érkező iráni fiatalok olyan területekre jelentkezhessenek a felsőoktatási intézményben, ami energetikával kapcsolatos, beleértve az atomenergia felhasználásával kapcsolatban álló tudományokat.

Massachusets nukleáris kutatóintézet

 Az egyetem a 2012-es, az “iráni veszély csökkentéséről és szíriai emberi jogokról” szóló törvényre hivatkozva diszkriminálja a tanulókat. Ennek a gyakorlatnak célja, hogy Irán ne juthasson hozzá a nukleáris technológiával kapcsolatos tudáshoz. 2012 óta több iráni atomtudós is rejtélyes módon életét vesztette (“valakik” célzottan likvidálják az iráni atomtudósokat), és miközben a nehezen pótolható tudással egyre kevesebben rendelkeznek Iránban, az Egyesült Államok meg akarja akadályozni, hogy Irán előrehaladjon a technológiai fejlődésben.

Hírdetés

Az Egyesült Államok listázza az országba érkező iráni fiatalokat és Iránból származó személyeket, a listákat pedig a felsőoktatási intézmények rendelkezésére bocsátják és ott tiltólistára kerülnek. Ennek értelmében az amerikai egyetemek diszkriminálják a listán szereplő fiatalokat, akiket eltiltanak a mérnöki, vegyipari, elektronikai és informatikai, mechanikai és ipari mérnöki, fizikai, kémiai és mikrobiológiai képzésektől.

Az egyetem hivatalos közleményben is megindokolta ezt a lépést, és a Department of Homeland Securityre hivatkozik a tanulók diszkriminálása ügyében. Az egyetem emellett emlékeztet, hogy a törvény értelmében az amerikai hatóságok meg kell vonják a vízumot minden iráni fiataltól, akik amerikai egyetemen akarnak tanulni. Az intézkedés nem csak sötét butaságról árulkodik, de egyben arra is rálátást enged, hogy az Egyesült Államok miközben rendszeresen felemeli szavát “egyenlőség” és más emberi jogi ideák képviseletében, állami szinten megkülönböztetett módon kezeli az úgynevezett “fejlett nyugatot”, és az azon kívül eső területeket, melyek következetesen barbár vidékek, lakóit pedig el lehet tiltani attól, hogy a Nagy Amerikai Birodalom egyetemein a Fejlett Nyugat Magasszintű Tudományait elsajátítsák. Az amerikaiak által következetesen barbár vidékként kezelt ország lakói így nem tanulhatnak amerikai egyetemen, ameddig az ország nem hajlandó egy olyan politikai rendszert működtetni, amit az amerikai kormány elfogadhatónak tart. Az intézkedés legjobb bizonyítéka annak, hogy a gyakorlatban a liberális értelmiség képviseli a valós rasszizmust. A nyugat fejlettségét és más civilizációk primitívségét, fejletlenségét kinyilvánító ideák technológiai és kulturális rasszizmus, amit az Egyesült Államok ezek szerint állami szinten, a nemzetközi politikában is képviselni akar.

Orientalista.hu – Hídfő.net


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »