Amerika Irakban és Afganisztánban háborúzó tábornoka szerint Putyin Oroszország helyett a NATO-t teszi naggyá

Amerika Irakban és Afganisztánban háborúzó tábornoka szerint Putyin Oroszország helyett a NATO-t teszi naggyá

David Petraeus nyugalmazott tábornok, aki az iraki és az afganisztáni háborúban az amerikai erőket irányította, azt állítja a CNN-nek adott interjújában, hogy az oroszok egy rendkívül elszánt, meglepően tehetséges és innovatív ukrán hadsereggel állnak szemben, amely a saját területén harcol a túléléséért.

Ezzel szemben az orosz megszállók számos gyengesége tárult fel:

  • hibás tervezés;
  • túlságosan optimista titkosszolgálati előrejelzések a konfliktus kimeneteléről;
  • az ukrán erők és nemzet alábecsülése;
  • nem megfelelő utánpótlás és logisztika;
  • Hírdetés

  • hatástalan felszerelés;
  • a sorkatonákra épülő invázió és a hatékony kiberhadviselés elégtelensége.
  • A korábban a CIA-t is vezető Petraeus szkeptikus a tekintetben, hogy az oroszok elegendő erővel rendelkeznek-e ahhoz, hogy elfoglalják, és főleg, hogy irányítsák majd az ukrán fővárost és egyéb nagyvárosokat, hiszen a városi harcok általában a honvédő ukránoknak kedveznek.

    Mindazonáltal azt is megjegyzi, hogy az oroszoknak óriási kapacitásuk van a városok, a polgári létesítmények és a lényegi infrastruktúra lerombolására, hogy átvegyék az irányítást. Petraeus méltatta a Biden-kormányzat és szövetségesei elmúlt hetekben tett lépéseit, és hozzátette:

    Vlagyimir Putyin ahelyett, hogy Oroszországot ismét naggyá tette volna, most a NATO-t teszi azzá.

    Előrejelzése szerint az ukrajnai háború legvalószínűbb rövid távú kimenetele az lesz, hogy folytatódik ez a „véres ingovány” orosz részről, még akkor is, ha egyre nagyobb veszteségeket okoz az ukrán népnek. Reális lehetőség nyílhat viszont a tárgyalásos megoldásra, mivel Moszkva és Kijev is belátja az okozott gazdasági károkat és infrastrukturális pusztításokat.

    (CNN – Index nyomán)


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »