Amerika Harangja és a korrupció

„A korrupció megakasztja a növekedést, megfojtja a befektetést, megtagadja az emberektől a méltóságot és aláássa a nemzetbiztonságot.  A magyarországi korrupció súlyos aggodalmakra ad okot — és teljesen világos, hogy amint azt hallottam, és amint azt a közvéleménykutatások rendre kimutatják, a magyar átlagemberek szemében is ez az egyik legkomolyabb probléma.  Mindenütt, ahol a rendszerszintű korrupció hatékonyan aláássa a tisztességes kormányzást, termékeny talajt hoz létre a polgári nyugtalanság, a kormányzattal szembeni ellenállás, sőt még az erőszakos szélsőségesség számára is.”

Minderről Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete volt szíves felvilágosítani hallgatóságát a fővárosi Corvinus Egyetemen tartott előadásában, melyben további helyes életvezetési tanácsokat is megfogalmazott Magyarország számára.

Mármost Bell asszonynak általánosságban mélységesen igaza van, és azt is el kell ismerni, hogy hazánkban bizony mindennapjaink része a korrupció, a piacokon számla nélkül vásárolt krumplitól a politika világáig.

Hírdetés

Igen, a korrupció disznóság. A hazai korrupció pedig hazai disznóság. A mi bajunk, a mi ügyünk. Ránk tartozik, senki másra.

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »