Amerika-ellenes tüntetések robbantak ki a bejelentésre

Amerika-ellenes tüntetések robbantak ki a bejelentésre

Amerika-ellenes tüntetések voltak több pakisztáni városban, miután az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete bejelentette, hogy Amerika visszatart negyed milliárd dollár segélyt Pakisztántól. Donald Trump is azzal vádolta meg Pakisztánt, hogy nem tudnak elszámolni az amerikai segélyekkel és a pénzből sokszor terroristákat támogatnak. A pakisztáni kormányfő szerint meg kell tanulniuk külföldi segélyek nélkül élni.

Pakisztán évente 4 milliárd dollárt kap az Egyesült Államoktól, a katonai fejlesztésekkel együtt. A kormány válságtanácskozást hívott össze.

„17 éve harcolunk egy háborúban, ami nem is a mi háborúnk. Amióta mi 2013-ban hatalomra kerültünk, mindent megtettünk a terrorizmus ellen. Tehát nem ijedünk meg az amerikai fenyegetésektől. Hozzá kell szoknunk, hogy nem segélyekből élünk” – vonta le a következtetést a pakisztáni miniszterelnök.

Hírdetés

A kormány néhány tagja viszont konkrét válaszlépéseket vár.

„150 ezer NATO katona és 200 ezer afgán katona van jelen Afganisztánban. Mégse tudják megnyerni a háborút, már 16 éve, mert néhány ezer pakisztáni ezt megakadályozza. Ilyen hülyeséget senki se vesz be” – kommentálta egy kormánypárti politikus.

Pakisztánt egyébként már az előző, Obama-kormányzat idején terroristák támogatásával vádolta a Pentagon.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »