Amerika, a vicc

Amerika, a vicc

A legyőzhetetlennek tartott amerikai katonai gépezet, az amerikai hírszerzés és az amerikai külpolitika mítosza tört össze.

A szivárványos zászló helyett most már a tálibok zászlaja lobog a kabuli nagykövetség épületén.

„A Biden-kormányzat az elmúlt 6 hónapot azzal töltötte, hogy világszerte szivárványos zászlókat húzott fel az Egyesült Államok nagykövetségein, diverzitásfelelősöket nevezett ki, és úgy általában, leckéztetni igyekezett mindenkit. Beleszólni mások gondolkodásába, törvényhozásába, államszervezetek működésébe. Afganisztánban most kaptak egy gargantuális lóf*szt a seggükbe. A szivárványos zászló helyett most már a tálibok zászlaja lobog a kabuli nagykövetség épületén. Afgán nőkre és gyerekekre vár rabszolgasors, fanatikus vademberek kezei között.

Bár csábító lenne némi káröröm, de a dolog sokkal súlyosabb annál, hogy akár csak egy pillanatra is röhögjünk a Washingtonok, Jeffersonok, Franklinek által alapított, nemrég még Kennedyk, Reaganek által vezetett országot irányító szenilis bohócon, Joe Bidenen. Főleg, hogy nyilvánvalóan nem is ő irányít…

Hírdetés

Ha lehetek egy icipicit személyes, számomra különösen fájó látni, hogy mivé lett az a nagyszerű ország, ahol a ’80-as években (Ronald Reagan alatt) 2 évet töltöttem a gyerekkoromból, de ahol még az ezredforduló környékén (előbb Clinton, majd az ifjabb Bush alatt) is rendre megcsapta az embert az optimizmus érzete, ahányszor arra járt. Amerikával kapcsolatban ma már semmilyen optimizmus nem indokolt. Az Obama regnálása óta zajló lejtmenetet Trump csak lassítani tudta, megfordítani nem, hogy aztán utódjának mindössze fél év alatt sikerüljön totális káoszt teremtenie. Bevándorlási krízis a déli határon, elszállt benzinárak, az energiafüggetlenség elvesztése, sok-sok belföldi probléma mellett most az afganisztáni bukással a nemzetközi tekintély is romba dőlt. Az eddig mindenki által irigykedve csodált, de legalábbis elismert, legyőzhetetlennek tartott amerikai katonai gépezet, az amerikai hírszerzés és az amerikai külpolitika mítosza tört össze.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

www.mandiner.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »