Amennyiben megválasztanák államfőnek, Pellegrini elutasítaná a tárcák újraosztását

Amennyiben megválasztanák államfőnek, Pellegrini elutasítaná a tárcák újraosztását

Peter Pellegrini (Hlas-SD) házelnök szívesen elfogadja az SNS támogatását, ha úgy dönt, hogy indul az államfőválasztáson, de azt visszautasítja, hogy ha győzne, a kormánypártok újraosszák a minisztériumokat.

„Megmondtam Andrej Dankónak: ha úgy döntök, hogy indulok az államfőválasztáson, nagyra fogom értékelni, ha az SNS kinyilvánítja a támogatását, úgy, ahogy Robert Fico pártelnök tette a Smer-SD részéről. A támogatásukat elfogadom és hálás leszek érte” – mondta Pellegrini a TASR hírügynökségnek adott interjúban.

Hozzátette viszont, ha Danko arra gondolt, hogy a támogatásért cserébe megnyitják a koalíciós szerződést és újból elosztják a minisztériumokat, azt visszautasítja, mert a szerződés teljes mértékben tükrözi a választási eredményeket, és az államfőválasztás semmit sem változtat a parlamenti erőviszonyokon.

Hírdetés

Pellegrini emlékeztetett, áprilisban kerül sor az új államfő megválasztására és  június 15-én a beiktatására, ezért ha ő nyerne, lesz elegendő idő a kormánykoalíciós viszonyok és a pártján belüli helyzet rendezésére.

Pellegrini hivatalosan még nem jelentette be indulását az államfőválasztáson, pártja tagságával egyeztet, és januárban ismerteti a döntését.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »