Ambrus Attila: a szomszédom volt az esztergomi robbantó

Ambrus Attila: a szomszédom volt az esztergomi robbantó

A „Viszkis” szerint „a srácnak komoly gondjai voltak”.

Az esztergomi robbantó, aki egy gázpalack felrobbantásával megölt egy rendőrt és 8 másik embert megsebesített, Ambrus Attila szomszédja volt. A szerda esti tragédiában ketten – egy TEK-es és az elkövető – meghaltak, több rendőr, tűzoltó pedig megsérült. A körözés alatt álló férfi szándékosan gázrobbanást idézett elő, amikor a TEK – többórás tárgyalás után – behatolt a házába. A környékbeliek, illetve az ismerősei egyaránt agresszív „őrültként” jellemezték a férfit.

Hírdetés

A Viszkis rabló néven hírhedtté vált egykori bankrabló a Blikknek most arról beszélt, hogy néhány száz méterre laknak a robbantótól, és nem érték meglepetésként őt és a családját a történtek. A tragédia idején nem volt otthon, az apósa mesélte neki, hogy a robbanás pillanatában az otthonuk ablakai erősen megremegtek.

„Éjszaka érkeztem haza Írországból, már a robbantás után. Lászlóval néhányszor találkoztam, amikor a gyerekemért biciklivel néha ott mentem el, ahol ő lakik, de soha nem beszéltünk. A srácnak komolyabb gondjai voltak. Régebb óta voltak problémái a hatóságokkal, volt egy közüzemi tartozása, utálta a rendszert, a rendőröket. Egyébként masszőr volt, de úgy tudom, festegetett is” – mondta Ambrus Attila.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »