Amatőr felvétel is bizonyítja: így jönnek a migránsok

Buszokkal szállítják Szerbiából a migránsokat a röszkei határátkelőhöz. Az illegális határátlépők száma tegnap Csongrád megyében megközelítette a 3 ezret.

Buszokkal szállítják Szerbiából a migránsokat a röszkei határátkelőhöz – ezt a Hír TV birtokába került amatőr felvétel is megerősíti. A menekülteket szállító járművek a szerb–magyar határ közelében lévő településeken állnak meg, innen pedig már gyalog vezet az út a vasúti töltésen át Magyarországra. Úgy tudjuk, hogy Belgrádból éjjel 40-50 busz indult el a szerbiai Horgosra a migránsokkal.

Hírdetés

Csaknem háromezer illegális bevándorlót állítottak meg a rendőrök a polgárőrökkel együtt Csongrád megyében tegnap. A legtöbb migráns ezúttal is Röszke külterületén akart átjönni a magyar határon. Többségük szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallotta magát.

Könnygázt is bevetettek a menekülttáborban

Szerdán könnygázt kellett bevetni a röszkei befogadóállomásnál, a rendőrök több száz menekültet fékeztek meg. A rendőrségi szóvivő szerint az elégedetlenség a regisztrációs eljárás lassúsága miatt alakult ki. A menekültek nem akartak ujjlenyomatot adni és el akarták hagyni a tábort. Az elmúlt 24 órában egyébként minden eddigi rekordot megdöntött a zöldhatáron átlépő migránsok száma Csongrád megyében. Bővebben>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »