Álvarez merevre ütötte Amir Khant

A WBC középsúlyú vb-meccsén a címvédő mexikói a hatodik menetben brutálisan kiütötte brit ellenfelét.

Az év egyik legjobban várt meccsét rendezték meg európai idő szerint ma hajnalban Las Vegasban. A mexikói Saúl „Canelo” Álvarez (47-1-1, 33 KO) címvédőként állt ki a WBC középsúlyú vb-meccsén a korábban két súlycsoporttal lejjebb, kisváltóban világbajnok Amir Khan (31-4-0, 19 KO)  ellen. A találkozót köztes súlyhatáron, 155 fonton (70,31 kg) rendezték, és mindkét bunyós hajszálpontosan ennyivel mérlegelt a találkozó előtti este.

Sokan féltették Khant, hiszen ez messze nem az ő súlycsoportja, ám a brit a sebességében bízott leginkább. Nos, a meccs első három negyedében sikerült is meglepnie a címvédő mexikóit, aki láthatóan nem is tudott mit kezdeni ellenfelével. Aki ekkor meglepetést szimatolt, az alaposan tévedett, ugyanis a komoly fizikai fölényben lévő Álvarez megtalálta az ütőtávot, és a testre mért bombáival előbb lelassította Khant, majd a védekezését is szétszedte.

Hírdetés

Aztán a hatodik menet meghozta az év kiütésére is joggal pályázó Álvarez-féle jobbegyenest, amelytől a brit előbb lement, majd hosszú ideig mozdulatlanul feküdt a ring padlóján.

Ezzel ismét bebizonyosodott, hogy Khan komoly ütőerővel rendelkező ellenfél ellen az „üvegálla” miatt esélytelen – főleg a saját súlyánál jóval feljebb –, másrészt Álvarez tényleg a világ egyik legjobbja, függetlenül a súlycsoportoktól.

Immár csak az a kérdés, hogy a középsúly két legjobbjának tartott, WBC-világbajnok Álvarez mikor csap össze az IBF-WBA-IBO világbajnokával, a veretlen kazah klasszissal, Gennagyij Golovkinnal (35-0, 32 KO), aki egyébként a kötelező kihívója is a WBC-nél. Utóbbi szervezet egyébként bejelentette, ha Álvarez a következő meccsén nem áll ki Golovkinnal, elveszik tőle a vb-övet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »