Általános mozgósításban gondolkozik az ukrán vezérkar?

Általános mozgósításban gondolkozik az ukrán vezérkar?

A hatodik ukrajnai mozgósítási hullám augusztus 17-én ér véget, és már újabb mozgósítási hullámról hallani a Védelmi Minisztérium berkein belül – írja a Rusvesna.

Petr Mehed, a védelmi miniszter helyettese szerint a hatodik mozgósítási tervet 50 százalékra sikerült teljesíteni. „Az emberek egyszerűen megváltoztatják a lakóhelyüket, és erről nem értesítik a hadkiegészítő parancsnokságot. Miután elutaznak dolgozni, külföldre nem regisztrálják be magukat sehova sem. Az első két hullámban sokkal több olyan ember volt, akik önként jelentkeztek” – mondta Mazepa, az ukrán katonai vezérkar sajtószóvivője

Hírdetés

„Lehetséges, hogy lesz hetedik, nyolcadik és kilencedik mozgósítási hullám is. Jelenleg aktívan dolgozunk azon, hogy megnöveljük azoknak a katonáknak a számát, akik készek aláírni a szolgálatról szóló szerződést” – mondta Mehed.

Vlagyimir Talalaj, az ukrán katonai vezérkar ütemezési részlegének vezetője szerint a kelet ukrajnai helyzettől függően, akár a teljes mozgósítást is bevezethetik, és mindenkit hadrendbe állítanak, akik képesek fegyvert fogni a kezükben.

„De csakis az elnök döntése szerint fogjuk azt bevezetni, amit még a parlamentnek is meg kell erősítenie” – mondta Talalaj.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »