Álszent: 18 évig osztotta az áldást egy ál pap

Álszent: 18 évig osztotta az áldást egy ál pap

Kizárt a soraiból a spanyol katolikus egyház egy férfit, aki 18 éven át sikeresen adta ki magát papnak.

Miguel Angel Ibarra előbb Kolumbiában ténykedett, esketett, keresztelt, gyóntatott annak rendje és módja szerint. Később átköltözött Spanyolországba, egy andalúziai kisvárosban osztotta az áldást. 

Hírdetés

A spanyol egyház közölte, hogy a pap által végzett házasságkötéseket érvényesnek tekinti, de például az elsőáldozásokat, bérmálkozásokat nem. A felsorolásban szerepel a gyónás is, így a bűneiket megvalló hívek felolddozása nem érvényes.

Ibarra úgy bukott le, hogy valaki feljelentette Kolumbiában, aki ismerte a titkát, ezután ellenőrizték az iratait és a személyazonosságát, és kiderült, hogy az egyházi iratait hamisította.

Nem ez az első eset a klérusnál, a legmegdöbbentőbb egyenesen a Vatikánban történt. 2008-ban bukott le egy férfi, aki a Szent Péter-székesegyházba járt gyóntatni szabadidejében. A módszere egyszerű volt: papi ruhát öltött és beült az egyik gyóntatószékbe, hogy meghalgassa a hívek vétkeit. Úgy bukott le, hogy valakinek gyanús lett, a kihívott rendőrök igazoltatták és kiderült, hogy sosem volt pap. (TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »