Alsónadrág nélkül egészségesebbek lennének a férfiak

Alsónadrág nélkül egészségesebbek lennének a férfiak

Hagyományos, testre tapadó, bővebb fazonú boxer? Bár a férfiak az alsónadrág választásakor inkább a kényelmet és a praktikusságot tartják szem előtt, a szakemberek szerint az lenne a legegészségesebb, ha egyáltalán nem viselnének semmit.

Vagy ha mégis viselnének valamit, akkor számos tényezőt kell szem előtt tartani, mert az alsónadrág fazonja és anyaga is nagy mértékben befolyásolhatja az egészségünket – írja a Házipatika.com.

Az alsónadrág anyagának kiválasztásánál az a legfontosabb tényező, hogy az anyag áteressze a levegőt és képes legyen felszívni és elvezetni a bőrről a nedvességet (vagyis az izzadságot). A hajlatokban ugyanis könnyen bőrgyulladás alakulhat ki, a bőr kipirosodik, kisebesedik, viszket és fáj. Ennek a bőrgyulladásnak az egyik lehetséges szövődménye az intertrigónak nevezett tünetegyüttes, melyet a bőr gombás fertőzése, az ekcémajellegű tünetek, és az izzadság irritáló hatása egyaránt okoz.

A sokat izzadó, rendszeresen sportoló férfiak hajlamosabbak lehetnek rá, a betegség gyakoribb nyáron, és azok között, akik nem pamut alsóneműt viselnek, hanem például műszálas anyagból vagy selyemből készültet. A szűk, testre simuló fazonú ruhák is fokozhatják a tünetek megjelenését, különösen a herék területén, ugyanis a meleg és nyirkos környezet nagyszerű táptalajt jelenthet a kórokozóknak.

Hírdetés

A túlságosan szűk alsónemű a termékenységnek sem tesz jót, ugyanis ha a herék túlságosan felmelegszenek, az ronthatja a spermiumok minőségét. A bővebb, boxer típusú alsónadrágok mellett szóló érv az is, hogy a szűk fazonok kellemetlenül szoríthatják a mellékherét, és ez különösen fájdalmas lehet a mellékhere-gyulladásban szenvedők esetében. Az érzékeny bőrű férfiaknál az alsónadrág allergiás reakciókat is kiválthat, egyrészt az alsónadrág derekában használt gumi miatt, de a ruhadarab színe is számít. Egyes sötét színű vagy fekete alsónadrágok anyagának színezésénél ugyanis olyan anyagok kerülhetnek a festékbe, melyek allergiás reakciót válthatnak ki a bőrön.

A szűk alsónadrág a herevisszerességben szenvedő férfiaknak sem tesz jót. A herevisszér gyakran tünetmentes, de fájdalmat is okozhat, oka a herében található erek kitágulása, rugalmasságuk elvesztése, ez pedig a véráramlás zavarait okozhatja. A herevisszeresség csökkenti a termékenységet, és a tesztoszteronszintet is, ez pedig rengeteg problémát okozhat az alacsony libidótól az erektilis zavarokon át ametabolikus szindrómamegnövekedett kockázatáig.

Egy korábbi brit felmérés szerint a férfiak egyötöde nem cseréli naponta az alsóneműjét, sőt van aki több napig is viseli ugyanazt az alsónadrágot. Ez nemcsak esztétikai kérdéseket vet fel, de higiéniaiakat is, a szakemberek szerint ez ugyanis megnöveli a gombás fertőzések, illetve húgyúti gyulladások kialakulásának esélyét. Ez különösen igaz azokban az esetekben, amikor a férfiak jobban izzadnak, vagy valamilyen ok miatt többet vakaróznak (a végbéltáji viszketésnek többek között a rossz tisztálkodási szokások és az aranyér is lehet az oka). Ilyenkor ugyanis a szennyeződések könnyebben kerülnek a ruhára, és onnan a péniszre vagy a hajlatokba.

Mi a helyzet azokkal, akik azért utasítják el a boxeralsót, mert az nem nyújt elég támaszt és védelmet? Az urológus szakemberek szerint ez teljesen felesleges: az egészségünk szempontjából nem igazán számít, hogy az altestünk mennyire van „alátámasztva”, és a szűk alsók nem akadályozzák meg a szövetek megereszkedését, a bőr ráncosodását – ez ugyanis egy teljesen természetes folyamat.

A legelőnyösebb ugyanakkor az lenne, ha a férfiak egyáltalán nem viselnének alsónadrágot. Ez csökkenthetné az izzadást, a gombás fertőzések és bőrbetegségek kialakulásának esélyét, és növelné a termékenységet is. Ugyanakkor a nadrágokat jóval nehezebb tisztítani és az altest bőrének sem olyan kellemes viselet például egy merevebb anyagú farmernadrág. Mi tehát a megoldás? Legalább éjszaka aludjunk alsónadrág nélkül!


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »