Alsóhatár volt polgármesterének fia áll a bíróság előtt a stróman meggyilkolásának ügyében

Alsóhatár volt polgármesterének fia áll a bíróság előtt a stróman meggyilkolásának ügyében

Madarász Krisztián meggyilkolásának ügyét tárgyalja a bazini Speciális Büntetőbíróság szenátusa. Ifjabb D. Ferencet és A. Lászlót eredetileg felmentették a vádak alól ebben az ügyben, de a Legfelsőbb Bírósága visszaküldte az ügyet.

„Nem tagadom, hogy megtörtént az eset, tudomásom volt róla. De

továbbra is kitartok amellett, hogy nem én rendeltem el Madarász Krisztián meggyilkolását

Hírdetés

– mondta csütörtökön ifjabb D. Ferenc az ŠTS szenátusa előtt.

Elmondta, hogy egy olyan cégcsoporthoz tartozott, amely Csehországban áfacsalást követett el. Ennek a csoportnak az élén Radovan V. állt, és a vád szerint ő rendelte meg Madarász meggyilkolását, amit A. László hajtott végre. „Elismerem, hogy nem tiltakoztam a gyilkosság elkövetése ellen, de semmilyen módon nem vettem részt benne” – mondta ifjabb D. Ferenc, és hozzátette, nem volt jelen, amikor a bűncselekményt végrehajtották.

Korábban mindkét vádlottat 25 évre ítélték, jelenleg börtönbüntetésüket töltik. Tavaly jogerősen szintén 25 év börtönbüntetésre ítélték idősebb D. Ferencet, Alsóhatár volt polgármesterét is. Több gyilkosság is szárad a lelkükön, amelyekkel a strómanok elhallgattatása volt a céljuk, és gazdasági bűncselekményeket is elkövettek. A volt polgármestert a Sátor-bandában elkövetett tetteiért is elítélték, a banda több tíz ember meggyilkolásáért felelős.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »