Álruhában menekült Nisimura, a horvátgyilkos bíró

Álruhában menekült Nisimura, a horvátgyilkos bíró

Álruhában közlekedett, testőrök kísérete mellett Nisimura, a brazíliai futball vb nyitányát, a Brazília–Horvátország meccset csúnyán elcsaló japán bíró. Annyira tartott a horvát szurkolók haragjától.

Ki emlékszik ma már Juicsi Nisimurára? Pedig alig hat hete volt a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzése, a Brazília–Horvátország-összecsapás, amelyet 3–1-re nyert meg a házigazda, minimum ellentmondásos körülmények között.

Bizony, Nisimura alaposan „elvezette” azt a mérkőzést.

Először is ki kellett volna állítania Neymart egy azonnali piros lappal, amikor durván lekönyökölte Luka Modricot, a horvátok irányítóját. Csak sárgát kapott érte…

Milyen különös, két perccel később, a 29. percben jött Neymar egyenlítő gólja, holott a brazilok legjobbjának akkor már nem is lett volna szabad a pályán tartózkodnia…

Hírdetés

Nisimura nem engedte veszíteni Brazíliát

De ott volt, s ha már ott volt, ki is egyenlített. Aztán a 70. percig 1–1 volt az állás, de akkor Fred beleült Lovren ölébe, majd látványosan eldobta magát. Nisimura „megkajálta a nagyhalált”, és tizenegyest adott, amit Neymar értékesített. 2–1.

Később még egy szabályos horvát gólt nem adott meg a japán, állítólag Olic lökte Julio Cesart – pedig dehogy…

Nos, ezek után nem csoda, hogy a horvát szurkolók haragudtak Nisimurára, akinek a vb hátra lévő ideje alatt álruhában, önmagát elmaszkírozva kellett közlekednie az utcán, s mindvégig a rendezőség által biztosított testőrök kísérték. Így is akadt olyan szituáció, amikor felismerték a horvátok, és meg akarták verni, csak a testőrök tudták kimenteni a japánt szorult helyzetéből.

Amikor hazautazott a riói repülőtérről, akkor is álruhában tette mindezt, s csak most, két héttel a vb befejezése után merte lenyilatkozni hányattatásait egy japán újságnak.

A legszebb az egészben, hogy Nisimura már a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon is jó nagyot hibázott, akkor a Hollandia–Brazília (3–0) mérkőzésen egy szabályos brazil(!) gólt nem adott meg. Úgy látszik, négy évvel később törlesztette az adósságot…


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »