Álruhában fosztogatta a betegeket, amíg egy nővér és egy beteghordó el nem kapta – csak szabálysértési eljárás indult az aljadék ellen

Álruhában fosztogatta a betegeket, amíg egy nővér és egy beteghordó el nem kapta – csak szabálysértési eljárás indult az aljadék ellen

Ki ne hallott volna már olyan történetet, amikor a kórházban fekvő betegeket fosztják ki lelketlen gazemberek? Egy bátor nővérnek és egy nem kevésbé elszánt beteghordónak köszönhetően azonban a bu­dapesti Szent Imre Kórház betegei biztonságban lesznek ezentúl – írja a Blikk.

Az intézményben nem csak egy sima szarka fosztogatott, a Szent Imre tolvaja nem volt szégyellős, nagyban játszott. Beteghordónak adta ki magát, s még orvosi maszkot is tett a szája elé. Ettől egyrészt hivatalosabbnak tűnt megjelenése, másrészt pedig megnehezítette az azonosítását. A határozott fellépés, a fehér köpeny és a maga előtt nagy svunggal tolt tolószék megtette a hatását: mindenki bedőlt neki. Hosszú kórházi karrierje alatt zsákmányolt már aranyékszert, készpénzt és más értéktárgyakat, s úgy tűnt, szerencséje sosem hagyja el. De tévedett!

Az intézmény ápolási igazgatója, Németh Miklósné Piroska büszke a bátor dolgozókra, akiknek hála egy időre biztonságosabb lett a Szent Imre Kórház.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya közölte: a BRFK XI. kerületi kapitánysága szabálysértési eljárást indított a helyszínen őrizetbe vett férfi ellen.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »