Alpesisí-vk – Vlhová történelmi összetett sikere

Alpesisí-vk – Vlhová történelmi összetett sikere

Petra Vlhová nyerte az összetett pontversenyt a női alpesi sízők világkupa-sorozatában. Ő az első szlovák, akinek ez sikerült. Műlesiklásban viszont lemaradt a kristálygömbről, mert a szakág utolsó, szombati futamán diadalmaskodó osztrák Katharina Liensberger végül megelőzte.

A lenzerheidei vk-döntőben Liensberger, Mikaela Shiffrin, Michelle Gisin volt a sorrend a dobogón, s mivel Vlhova csak hatodik lett, a szakági vk-ban lecsúszott az első helyről, sőt, a másodikról is. Összetettben viszont 136 pont az előnye, így a vasárnapi zárószámban, óriásműlesiklásban a második helyen álló svájci Lara Gut-Behrami már nem tudja beérni.

Hírdetés

A szakági első, világbajnok Liensberger két győzelmet aratott az idény során, további hat alkalommal dobogós volt, egyszer pedig negyedik helyen zárt. Az amerikaiak sztárja, Shiffrin is megelőzte Vlhovát, akinek így a szlalomban meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

A szakági vk végeredménye 9 verseny után: 1. Liensberger 690 pont, 2. Shiffrin 655, 3. Petra Vlhová (szlovák) 652

Az összetett vk állása (még 1 verseny van hátra): 1. (és már győztes) Vlhová 1392 pont, 2. Lara Gut-Behrami 1256, 3. Gisin 1085


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »