Alojz Hlina: Hogyan zsarolja az embereket az uzsorás csőcselék és az állam

 

Egy évvel ezelőtt szimbolikuson befalaztam a nem banki Pohotovosť intézet bejáratát. Nem csak úgy szórakozásból. Az intézménynek nem volt engedélye, ennek ellenére előnytelen nem banki kölcsönöket kínált. A hatályos törvényekkel figyelmeztettem erre a valóságra, és felszólítottam a rendőrséget, hogy cselekedjenek a törvénytelen működés miatt. A rendőrség nem tette meg.

 

A kőfal építésének jelentése volt. A Smer már nem tudta olyan erősen védeni az uzsorásokat és néhány törvény tényleg megváltozott.

 

Változott a lakosok érdekében. Ennek örülök. A probléma csak az, hogy az uzsorás maffia nem adja fel és hallat magáról, együtt a főügyészség néhány emberével azt szeretnék üzenni nekem és néhány más embernek, akik védik a polgárokat az uzsorásoktól, hogy ezt nem engedik.

(..)

Azon kívül, hogy az akcióm után törvénytelenül letartóztattak, megvádoltak két bűncselekmény elkövetésével is: az egyik a személyes szabadság jogának korlátozása, a másik pedig a más házába, lakásába vagy nem lakás célú helyiségébe való jogtalan beavatkozás.

 

Ezt a buta vádat körülbelül három hét alatt megszüntette a kerületi ügyész. Megszüntette, mert mást nem tehetett ilyen buta vádak esetén. Azután azonban beindultak az események. Egy olyan forgatókönyv kezdett megvalósulni, amire előre figyelmeztettek.

 

A főügyészség karácsony előtt küldött nekem egy ajándékot. Egy néhány oldalas határozatot arról, hogy megszüntették a kerületi ügyész döntését és újra vizsgálják az ügyemet. Ha az indoklást elolvassa egy normális ember, homlokon csapja magát, hogy hogy tudott valaki ilyen amatőr indoklást megírni.

 

Az indoklásban olyan butaság is fel van tüntetve, hogy ha például valaki a bevásárlótáskáját egy panelházban a lépcsőre teszi, akkor a szomszéd akivel nincs jóban, feljelentheti a személyes szabadságának korlátozásáért, mert emberi erőt kell kifejtenie az akadály megkerüléséhez, átlépéséhez. (..)

 

A főügyészség eme indítéka miatt a rendőrség decemberben gyors nyomozásba kezdett. Több tíz vizsgálati eljárást folytattak le,majdnem húsz tanút is kihallgattak.(..)

 

A választások után ez lecsendesedett, de a kompetensek gyorsan észrevették, hogy miért is érdekes még politikailag az ügyem. Bejelentettem, hogy indulok a KDH elnöki tisztségéért. A mozgalom talán az egyetlen politikai párt, melynek alapszabályzata kimondja, hogy a megvádolt tagjai párttagságát felfüggesztheti. (..)

 

Vannak olyan információim, hogy a felügyelő ügyészre nyomást gyakoroltak, hogy a vádemelést még az elnökválasztás előtt adja be. Ha beadta volna, akkor az nagyban befolyásolta volna a KDH elnökválasztását. A felügyelő ügyész azonban nem ment bele a játékba és a vádemelést ismét törölte. Az indoklásban őszintén és
igazságosan kimondott pár dolgot. Világosan feltüntette, hogy nem történt bűncselekmény.

(..)

A botrányom még nem ért véget. A kerületi ügyész döntése ellen nem az állítólagos megkárosított hölgy, hanem az uzsorások fellebbeztek.  A játékba ismét belép a legfőbb ügyészség is. A kerületi ügyész döntése, miszerint törölték az ellenem felhozott vádakat, még nem érkezett meg,de az uzsorások fellebbezési irata nagyon gyorsan a főügyészségen landolt.

 

Felmerül néhány jogos kérdés: Miért fontos a legfőbb ügyészség egyes embereinek a falépítésem a nem pénzintézet előtt? Az egész ügy arra szolgál, hogy engem zsaroljanak?

(..)

 

aktualne.sk – Alojz Hlina:  Ako úžernícka čvarga spolu so štátom vydierajú ľudí


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »