Álmos máris tüntet

Álmos máris tüntet

Fekete-Győr András: Hagyják békén az erdeinket!

„A ma kivágott fát holnap biztosan nem tudjuk pótolni. Egyszerűen nem értem, hogy a magát családbarátnak nevező kormány, a minél több gyerek születését szorgalmazó Fidesz miért nem gondol arra, hogy milyen jövője lesz a fiatal magyaroknak a hazájukban? Azt meg egyébként sem értem immár tizenkét éve, miért van az, hogy bármit akar Orbán Viktor, azt mindig azzal kezdi, hogy vágjuk ki a fákat.

A ma kivágott fával egy-másfél év múlva lehet fűteni. Jövőre mit vágunk ki? Meddig vágjuk ki a fákat, erdőket? Az Orbán-kormány nem érti az erdők jelentőségét, ebben is csak erőforrást lát (nem csoda, ha a korábbi humántárca is „emberi erőforrások” néven működött). Nincsenek semmilyen számításai arról, hogy adott mennyiségű fa kivágása után mennyivel csökken adott terület vízmegtartó képessége, mennyivel nő a forróság a kiirtott erdő helyén, mi lesz az ott élő állatokkal, mi történik a talajjal, amelyet immár nem markolnak a fák gyökerei.

Mindent improvizálnak. Mindig minden pótmegoldás, ami nem a holdudvaruk vagyonát, udvartartásuk pompáját növeli. Adófizetést, alaptantervet, járványkezelést, mindent eszetlen csapkodással akarnak »megoldani«, és mindig a jövőnek okoznak kárt – mert így a gazdaság stratégiai ágazatai omlanak össze, mert így generációk indulnak hátránnyal a piacon és a tudományos életben a fideszes oktatáspolitika miatt. Most pedig azokat az erdőket akarják kiirtani, most, 2022 derekán, amelyek a gyerekeinknek tisztítanák a levegőt 2100-ban is.”

Fekete-Győr Álmos is tüntetett pénteken

Hírdetés

Fekete-Győr András Facebook-oldala

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, pénteken délután az ellenzék a fakivágások ellen tüntetett a Vértanúk terén. Erről a tüntetésről jelentkezett be Fekete-Győr András, az élettársa valamint a fiuk, Fekete-Győr Álmos.

A poszt tanúsága szerint Álmos is tüntetett, legalábbis apja, András ezt írta.
 

Közben csak annak a nyakából nézelődött. Magyarán, Fekete-Győr András gyermeke bár még járni nem tud, de apja szerint máris tüntetett.

 

 

 

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »