Állítólag vallomást tett a feltételezett körúti robbantó

A Privátkopó.hu információja szerint szerdán és csütörtökön hosszú órákon keresztül hallgatták ki a Központi Nyomozó Főügyészségen a Teréz körúti robbantás elkövetésével gyanúsított P. Lászlót. A bűnügyi portál értesülése szerint a fiatal férfi maga jelezte a nyomozó ügyészeknek, hogy vallomást kíván tenni a bűnügyben. Úgy tudni, a gyanúsított továbbra is tagadja, hogy ő követte volna el a merényletet.

P. Lászlót előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, valamint robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítják, ugyanis a Központi Nyomozó Főügyészség szerint a fiatal férfi lehetett az, aki 2016. szeptember végén egy házi készítésű robbanószerkezettel merényletet követett el a Teréz körúton. A bűncselekményben egy rendőr súlyosan, egy pedig életveszélyesen megsérült.

Hírdetés

P. Lászlót tavaly október 21-én helyezték előzetes letartóztatásba. Tagadta, hogy ő követte volna el a bűncselekményt, vallomást azonban nem tett. Február elején – ügyvédjén keresztül – még azt üzente a nyilvánosságnak, hogy kizárólag bírósági szakban, a sajtó nyilvánossága előtt kíván megszólalni, ennek ellenére most maga jelezte a nyomozó főügyészség munkatársainak, hogy vallomást kíván tenni.

A Privatkopo.hu úgy tudja, hogy noha a feltételezett elkövető részletes vallomást tett a nyomozó ügyészeknek, kihallgatása során továbbra is tagadta, hogy ő követte volna el a robbantást. A bűnügyi portál értesülése szerint P. László az utóbbi napokban lelkileg megrendült, egyre rosszabbul viseli a bezártságot.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »