Állítólag már az elnökségnek is elege van abból, hogy Jakab szeretője vezeti a pártot

Állítólag már az elnökségnek is elege van abból, hogy Jakab szeretője vezeti a pártot

Nem volt feszültségektől mentes a Jobbik országos elnökségének keddi ülése – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a nemrég tisztújításon átesett párt felső vezetésében most újra többségbe kerültek az elégedetlenkedők. Az elnökség egy része ugyanis megelégelte, hogy a botrányos választási eredmény után mit sem változott a párt egyszemélyes vezetési rendszere, ezalatt nem is Jakab Pétert elnöki tevékenységét, hanem Molnár Enikő kabinetfőnök befolyását értik.

Molnár Enikő a mindenkori elnökség megkerülésével hoz egyszemélyi döntéseket, melyekről a pártvezetés tagjait csak utólag értesítik.

A keddi elnökségi ülésen már az elégedetlenek kerültek többségbe, és egy olyan működési szabályzat életbe léptetését javasolták, amelynek értelmében az elnökségi üléseken nem lehet jelen sem Molnár Enikő, sem pedig Németh Zsolt informatikai vezető, akit Szabó Gábor választmányi elnök jobbkezeként tartanak számon – írja a lap.

Az indulatok akkor eszkalálódtak, amikor Jakab Péter a lemondásával igyekezett megzsarolni a teljes elnökséget.

Hírdetés

A zsarolás nem idegen módszer sem Jakab Pétertől, sem Molnár Enikőtől. A Jobbik tíz országgyűlési képviselője közül két személy visszalépése várható azzal a céllal, hogy mandátumukat mások átvegyék. Jakab Péter és kabinetfőnöke a mai napig azzal próbálnak párton belüli szövetségeseket szerezni, hogy az általuk pufferhelyeknek nevezett mandátumok betöltését ígérgetik egyes jobbikosoknak.

Minden jel szerint azonban a türelem fogy, az aljas módszereket sokan már megelégelték, nemcsak a párt alsóbb szintjein hanem már az elnökség soraiban is. A mai napon egyébként a párt kongresszusa ülésezik, holnap pedig újabb feszültségekkel teli elnökségi ülés várható, jósolja a fideszes lap.

Korábban írtuk:

A Jobbik hősszerelmesének ízlése nem csak az étkezés terén silány

A Bors szerint titkos élettársával bujkál a Jobbik elnöke, Jakab szerint ez csak munkaértekezlet

Jákob Peti tényleg rengeteget dolgozik


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »