Állítólag ez az a videó, ami a Germanwings repülőjében készült

Állítólag ez az a videó, ami a Germanwings repülőjében készült

A Germanwings katasztrófájának helyszínén dolgozó kutatócsoport egyik tagja emelhette el, és eladta a médiának? Vagy átverés az egész?

Már kedd este óta kering egy hír az interneten, hogy a Germanwings repülőjének múlt heti katasztrófájának utolsó másodperceiről készült egy videó, amit valaki meg is talált. A német Bild napilap és a francia Paris Match magazin újságírói állítólag látták is ezt a felvételt, de egyik portál sem mutatta be azt. Az újságírók elmondása szerint a pár másodperces videón sikoltozás hallható, meg fémes csattanások, amik forrása vélhetően a kapitány ütései a pilótafülke ajtajára, miközben megpróbálta feltörni azt.

Brice Robin francia ügyész eleinte kétségbe vonta egy ilyen felvételnek a létezését, de később a YouTube-ra is felkerült néhány videó. Ezek többsége egyszerű átverés, de van egy, amelyik kísértetiesen hasonlít arra, amit a két újságíró leírt. Robin változatlanul hamisítványnak tartja a videót, de igazából nem lehet kizárni, hogy egy mobiltelefont vagy egy memóriakártyát talált volna a kutatócsapat valamelyik tagja, a zsebébe csúsztatta, és jó pénzért eladta azt a médiának.

Hírdetés

A francia ügyész felszólítást tett közzé, hogy ha valakinek ilyen jellegű bizonyíték került a kezébe, akkor azt adja át a hatóságnak.

Íme a videó, a kérdéses rész a Thesen24 beszámolójának közepe táján látható, mindenki döntse el, hogy valóban azokat a pillanatokat rögzítették-e, amikor már a Germanwings utasai is rádöbbentek, hogy Andreas Lubitz másodpilóta a halálba irányítja őket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »