Állítólag egy Wagner-vezető kért menedéket Norvégiában – „kész mindent feltárni a zsoldoscsapatról”

Állítólag egy Wagner-vezető kért menedéket Norvégiában – „kész mindent feltárni a zsoldoscsapatról”

Menedéket kért Norvégiában egy orosz férfi, aki ügyvédjének közlése szerint a Wagner orosz katonai magánvállalatnál töltött be korábban magas tisztséget – derül ki a norvég hatóságok és az ügyvéd hétfői közléséből.

A norvég bevándorlási hivatal (UDI) megerősítette az AP amerikai hírügynökségnek, hogy Andrej Medvegyev menedékért folyamodott a skandináv országban, amelynek területére illegálisan érkezett.

"Biztonsági és adatvédelmi okokból az UDI nem fűzhet egyéb kommentárt az ügyhöz" – tette hozzá a bevándorlási hatóság.

Az orosz férfi norvég ügyvédje, Brynjulf Risnes szintén megerősítette, hogy Medvegyev menedéket kért Oslótól. Az ügyet a norvég bevándorlási rendőrség vette át, a férfit pedig átszállították a fővárosba, Oslóba, ahol a határsértők számára fenntartott létesítménybe került.

Hírdetés

Ukrán propagandavideó az állítólagos esetről:

A norvég rendőrség a múlt héten számolt be arról, hogy elfogtak egy külföldit az Oroszországgal közös határ mentén. A határsértésre az orosz határőrök hívták fel a norvég hatóságok figyelmét, miután határsértésre utaló nyomokra figyeltek fel a hóban.

Medvegyev tavaly július 6-án otthagyta a Wagner csoportot, majd egy orosz emberi jogi csoportnak jelezte, hogy kész mindent feltárni a zsoldoscsapatról, illetve az azt vezető Jevgenyij Prigozsin ténykedéseiről. Brynjulf Risnes hétfőn megerősítette, hogy ügyfele kész megosztani tapasztalatait a háborúban elkövetett bűnöket vizsgálókkal.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »