Állításuk szerint krumpliszedésből vették a BMW-t Sallai Nóra kisfiának gyilkosai

Állításuk szerint krumpliszedésből vették a BMW-t Sallai Nóra kisfiának gyilkosai

A Jóban Rosszban nővérkéjét játszó színésznő éppen a kisfiát vitte volna haza szeptember 27-én pénteken, amikor egy útkereszteződésben a nagy sebességgel a kocsijába rohant a BMW. Az ötéves kisfiú a baleset következtében a kórházban meghalt. Sallai Nórát az egyik fővárosi kórház intenzív osztályán ápolják altatásban, és továbbra is az életéért küzdenek. Több operáción átesett már, de több beavatkozás még előtte áll a következő hetekben, ezért még mindig szükség van a véradományokra

Sajtóinformációk szerint a vétkes sofőr a friss jogosítvánnyal rendelkező M. B. R. (Rikárdó) volt, aki agyrázkódást szenvedett.

A jármű tulajdonosa a 18 éves D. K. A. (Kevin) mellette ült, neki eltört a combcsontja, de már hazajöhetett kórházból. A Bors megtalálta Alsónémediben a fiút, aki családjánál bujkál. Édesanyja nem nyilatkozott a lapnak, ám ismerősei elmondták: a család pontosan tudja, hogy a tragédia után Kevinre és Rikárdóra irányult a népharag. A balesettel foglalkozó cikkek alatt sok a fenyegetőző hozzászólás, ezért az ismerősök szerint nem csoda, hogy Kevint bújtatják a szerettei.

A Bors szerint Kevinék mezőgazdasági munkát vállaltak a környéken, elsősorban burgonyát és salátát szedtek. A hvg.hu ugyanakkor azt írja,

a két fiú rendszeresen posztolt nagy teljesítményű autókról, amelyekkel kereskedtek is. Hogy a száguldó BMW-re miből tellett, nem tudni.

A karambolt követően a rendőrség közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást. A minősítés a kisfiú halála után változott meg: így már halált okozó közúti baleset gondatlan okozása ügyében folyik a nyomozás, szakértők bevonásával.

Sajtóértesülések szerint a BMW sofőrje nem állt alkohol, vagy kábítószer hatása alatt. Ám az ilyen balesetek jelentős részét ittas, vagy bedrogozott vezetők okozzák.

Hírdetés

A Jobbik ezért a Btk. szigorítására vonatkozó javaslatot nyújtott be az Országgyűlésben.

"Nemcsak fegyverrel, gépjárművel is lehet gyilkolni, épp ezért törvénymódosító javaslatot nyújtottunk be annak érdekében, hogy aki ittasan vagy bármilyen tudatmódosítószer hatása alatt, jelentősen túllépve a megengedett sebességhatárt okoz halálos balesetet, azt büntessék úgy, mintha szándékos emberölést követett volna el" – írja hétfői sajtóközleményében az ellenzéki párt.

"Nem gondatlanságból, hanem szándékosan drogozza be magát az, aki így ül volán mögé"

-mutat rá a Jobbik.

A párt szerint

"nincs bocsánat az ilyen embereknek. A lehető legszigorúbb büntetésben kell, hogy részesüljön az, aki a társadalmi együttélés szabályaival ilyen súlyosan szembeszegül: drogosan, bódultan, a sebességhatárt messze túllépve veszi el mások életét"


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »