Állatok: 50 kutyát mentettek ki a nagykőrösi kutyaviadal-szervezőktől

A police.hu-n számolt be a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) arról, hogy tiltott állatviadal szervezése bűntettének gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást két domaházi és két nagykőrösi férfi ellen.

A gyanúsítottak amerikai staffordshire terrier kutyák részvételével rendszeresen állatviadalokat szerveztek egy Nagykőrös külterülén található tanyán, amit közös akció keretében 2020. december 5-én sikerült felszámolni.

A két domaházi gyanúsított a viadalról hazafelé tartott gépkocsival, amikor Cegléd belterületén elfogták a rendőrök őket, az autóban pedig megtalálták a friss sérülésektől szenvedő kutyát. 

Az egyik nagykőrösi férfit a lakóhelyén, a másikat egy helybéli tanyán fogták el, ahová elrejtett kettő, szintén súlyosan megsérült négylábút.

Hírdetés

A nagykőrösi kutyaviadal egyik áldozata
police.hu

Nagykőrös és Domaháza területén viadalra használt feszítőfák, kutyák kiképzésére szolgáló futópadokat és mérlegeket találtak a nyomozók. Emellett összesen 51, viadal céljára tenyésztett kutya lefoglalására és – civil szervezetek segítségével történő – biztonságba helyezésére került sor.

Az egyik kutya a viadalon szerzett súlyos sérülései következtében a sürgős állatorvosi beavatkozás ellenére elpusztult.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »