Állatkínzásra biztatnak Semjén Zsolték vadászlapjában

Állatkínzásra biztatnak Semjén Zsolték vadászlapjában

Pályakezdő szadisták is sokat tanulhatnának a Nimród vadászmagazin szeptemberi számából megjelent cikkből, amiben a jagd vadászkutya élőállatos betanításáról esik szó.

A szerző, Balogh János a legnagyobb természetességgel és szakszerűséggel ír arról, hogyan kell harchoz és ásáshoz szoktatni a kotorékebeket – a tréningnek pedig bevett része Balogh szerint, hogy élő prédát is felhasználnak hozzá, amit egy zárt, szűk helyre, például egy eternitcsőbe is bedughatnak az élethűbb küzdelem kedvéért. Az oktatóanyagot az Index vette észre.

http://mno.hu/

Hírdetés

„Ahogy kutyánk közeledik az egyéves korhoz, hozzá kell szoktatni a küzdelemhez és a fogóssághoz. Ehhez régen hörcsögöt, kölyökmacskát, kölyökrókát alkalmaztunk. Az első időben a fogások elsajátítása a cél, és ahogy növendékünk előrehalad a tudnivalókban, úgy nehezíthetjük a feladatokat. Ehhez sebzett kóbor macskát, rókát használjunk. Igyekezzünk a kutyát megvédeni a sérüléstől, akár úgy is, hogy szigetelőszalaggal rögzítjük a kiképzésbe bevont állatnak az állkapcsát” – írja Balogh.

Magyarán, a szerző egy sebzett, lekötözött, csőbe dugott kisállatot ajánlgat prédaként; később, a disznóhajtó kutyák kiképzésez pedig kezdő lépésként azt ajánlja, hogy a feltüzelt állatot biztassuk támadásra egy békés házisertés óljánál. 

A módszerek bemutatása magában nem törvénysértő, legfeljebb hányingert keltő – gyakorlati kipróbálásuk viszont három éves börtönbüntetést is érhet. Az állatkínzás ugyanis a Btk.-ban is szankcionált bűntény, aminek legsúlyosabb formája, ha a kínzás „az állatnak különös szenvedést okoz, vagy több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.”

Kérdés, hogy ezzel tisztában vannak-e a Nimród Magazin szerzői és szerkesztői, akik publikálták az ominózus cikket. Megkérdeztük a Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes elnökségével működő lap szerkesztőségét, hogy egyetértenek-e a szerzőjük által ajánlott módszerekkel, és tudják-e, hogy a cikkben leírtak megvalósítása bűncselekménynek számítana. Ha érkezik válasz levelünkre, frissítjük cikkünket. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »