Állati körülmények között tartották rabszolgáikat az enyingi cigányok

Állati körülmények között tartották rabszolgáikat az enyingi cigányok

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy enyingi pár ellen. A rabszolgatartók közül a férfit őrizetbe vették, női társa szabadlábon védekezhet.

Az eljárás adatai szerint a páros két év leforgása alatt több férfit vett rá, hogy a család részére ellenszolgáltatás nélkül végezzenek munkát. Az áldozatokat kényszermunkára fogták: több mint egy tucat lovat kellett tisztítaniuk, háziállatokat etetniük, egyéb ház körüli munkát végezniük csekély élelmezés fejében. Többen egy tíz éve leégett, tető és fűtés nélküli házrészben laktak, míg társuk egy utcán álló, szintén fűtetlen mikrobuszban élt.

Volt olyan időszak, hogy mindannyian az istállóban aludtak, ahol a lovak közelsége melegítette őket. Fizetést sosem kaptak a napi 14-16 órában elvégzett munkájukért, sőt, kérésük ellenére még másik ruhát sem. Napi egyszeri eledelük főként kenyér volt virslivel, vagy kevés májkrémmel, de néha olajos kenyeret kaptak, ezért mindig éhesek maradtak és egyre soványabbak lettek. A sértettek az udvaron lavórban, a nap által felmelegített vízzel mosakodtak. Egyikőjük telefonját és személyi okmányait is elvették az elkövetők, és

a bántalmazások során több fogát kiütötték, orrát eltörték.

Hírdetés

A kizsákmányolók rendszeresen megfenyegették áldozataikat, ha elmennek, megverik őket, máskor kijelentéseikkel emberi méltóságukban alázták a rabszolgaként tartott férfiakat.

A Fejér megyei rendőrök a 2021. október 15-én történt akció során fogták el a gyanúsítottakat, akiknek otthonában kutatást tartottak, melynek során lovakat, személyes okmányokat, mobiltelefon-készüléket és több százezer forint készpénzt foglaltak le.

A művelet során a rendőrök az 58 éves enyingi férfit és annak 56 éves élettársát gyanúsítottként hallgatták ki emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására, továbbá intézkedéseket tettek a sértettek biztonságba helyezése és támogatása érdekében. Az eljárás során azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével – olvasható a rendőrség honlapján.

Mégis vannak rendőrségi statisztikák a cigánybűnözésről?

Titkosítja a kormány, hogy mennyi cigány születik Magyarországon


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »