Állandó közmunkát ígért a polgármester, kettős állampolgárokat kapott a család

Állandó közmunkát ígért a polgármester, kettős állampolgárokat kapott a család

Az RTL Klub Házon kívül című műsorának stábja ellátogatott az ukrán határ mentén fekvő kistelepülésekre, ahol már régóta tart az elnéptelenedés. Azonban miután bejárták a környéket azt tapasztalták, hogy papíron ezekben a falvakban növekedésnek indult a népesség.

Tapasztalataik alapján van olyan családi ház, ahová száznál is több ukrán-magyar kettős állampolgár van bejelentve, azonban ezeket az embereket még senki sem látta. A helyiek biztosak benne, hogy ezek a szavazók részt fognak venni a vasárnapi választáson.

A Házon kívül stábja ellátogatott Kispaládra. Ez az az ukrán határ melletti település, ahol már lapunk munkatársai is megfordultak, élményeikről az alábbi cikkben számoltak be:

Hírdetés

http://mno.hu/

Kispaládon az elmúlt nyolc évben megháromszorozódott a lakosság, a legtöbben a főutcában laknak. A statisztika szerint azonban itt a legnagyobb az elvándorlás, és a legkisebb a születési arány. Mégis vannak olyan házak, ahol 30-an, 40-en, 50-en laknak.

Egy helyi asszony arról beszélt az RTL-nek, hogy a falu fideszes polgármestere, Magyar Sándorné, nagyjából 200 kettős állampolgárt jelentett be, cserébe ezért állandó közmunkát ígért. Az asszony és férje azóta sem kapnak közmunkát.

Arra a kérdésre, hogy nem számít-e retorzióra azt válaszolta, hogy „én felvállalom, ha én ülök a börtönben, akkor mind jön velem együtt.” A polgármester nem akart nyilatkozni.

A teljes műsort ide kattintva nézheti meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »