Államügyészi vizsgálat indult az olasz felvonóbaleset okainak tisztázására

Államügyészi vizsgálat indult Olaszországban a vasárnapi felvonóbaleset okainak tisztázására, amelyben 14 ember meghalt. A libegő kabinja kb. 20 méter zuhanás után a Mottarone-hegy oldalának csapódott az észak-olaszországi Maggiore-tó közelében.

A kabin 20 métert zuhant a Mottarone-hegy oldalába az észak-olaszországi Maggiore-tó közelében. Tizenhárom ember halt meg a helyszínen, köztük egy kétéves gyermek is. Két másik, egy kilenc és egy öt éves gyermeket a torinói kórházba szállítottak, de az idősebb gyermek később meghalt.

Az izraeli külügyminisztérium közölte, hogy a halottak közül öten izraeli állampolgárok voltak. A helyszín átvizsgálására hétfőn, a roncsok maradványainak lezárása után került sor.

A milánói ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában indított vizsgálatot.

Hírdetés

A cég ügyvédje, Ferrovie del Mottarone elmondta, hogy a karbantartást és az ellenőrzéseket rendszeresen elvégezték – olvasható a BBC oldalán.

Matteo Gasparini, az olasz alpesi mentőszolgálat vezetője szerint a kábel eltörése és a vészfék meghibásodása volt a két fő probléma.

Az első jelentések szerint a vonókötél fél egykor hibásodott meg, amikor a kabin a Stresa üdülővárosától a hegy tetejéig tartó 20 perces útjának végéhez közeledett. A közeli túrázók hangos sziszegést hallottak, mire a fülke a földre zuhant és lefelé gurult a fák között.

„Azt kell megértenünk, hogy miért nem kapcsolták be a biztonsági berendezéseket, amelyeknek az utasteret lerögzítve kell tartaniuk” – tette hozzá a mentőszolgálat vezetője.

Marcella Severino, Stresa polgármestere szerint a felvonó visszafelé kezdett haladni és valószínűleg egy oszlopnak ütközött.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »